Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 23891 tot 23895
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Spaanse huizenprijzen stijgen voor eerst in 3 jaar opnieuw

Huizenprijzen in Spanje zijn in het derde kwartaal voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2010 weer gestegen. Dat blijkt vandaag uit data van het Spaanse statistiekbureau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 december 2013

De volgende nagel aan de doodskist van de Amerikaanse dollar

Begin december werd aan de andere kant van de wereld een zeer belangrijk document ondertekend waar maar weinig mensen van op de hoogte zijn. Hoewel het nieuws bijna nergens te lezen was, kan het op termijn een enorm grote impact hebben op de Amerikaanse dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Deze grafiek maakt duidelijk dat de crisis in de eurozone erger is dan de Grote Depressie

Economisch geschiedkundige Nicholas Crafts heeft een belangrijk onderzoek gepubliceerd waarin hij de crisis in de eurozone vergelijkt met die van de Grote Depressie en waaruit hij concludeert dat de huidige situatie nog slechter is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Column Kees de Kort | Rare combinatie van factoren

De inkoopmanagersindex in China is een matig cijfer, vindt BNR's Kees de Kort. "Er staat echt een míniplusje. Maar later blijkt dat de Chinese inkoopmanagerisindex met een miniplusje een enórme productiestijging weet te bewerkstelligen en dat ook de groei in China torenhoog is. Ik blijf het een rare combinatie van factoren vinden."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Waar liggen de technische steun en weerstand van de goudprijs

Op weekbasis ligt er een stevige weerstand rond $ 1.265/70 en een sterke steun op $ 1.195. Op kortere termijn ligt er een weerstand tussen $ 1.245 - 55, indien de goudprijs $ 1.269 zou kunnen doorbreken, zou dit het technische plaatje minder negatief maken. Als deze weerstand overwonnen kan worden, kan de goudprijs naar $ 1.295 - $ 1.300.