Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2391 tot 2395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Onzekerheid in de markt niet direct zichtbaar

Een voormalige TV ster als president van de Verenigde Staten zorgt niet gelijk voor onzekerheid op de markten, zo blijkt.

De Dow Jones Industrial Average staat comfortabel boven de 20.000 en ook de S&P 500 noteert dicht bij haar all-time high van afgelopen januari.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Goudmijnsector terug op overnamepad

Na een aantal moeilijke jaren gaan de goudmijnen opnieuw op overnamepad. Door de stijging van de goudprijs en door kostenverlagingen staat de sector er beter voor, waardoor ze eindelijk de ruimte hebben hun ondergrondse goudreserves aan te vullen. Dat doen ze niet alleen door nieuwe investeringen in bestaande mijnen, maar ook door andere bedrijven in de sector over te nemen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Europa kan stimuleringsbeleid VS niet volgen

In de Verenigde Staten trekt de economische groei aan. Ook de inflatie loopt dankzij de plannen van nieuwe president Donald Trump weer op. Voor Europa is het lastig om de Trump-strategie te kopiëren. Het is tevens afwachten of het continent profiteert van de Amerikaanse opleving.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Nieuwe dollarcrisis vergelijkbaar met jaren tachtig komt eraan

We krijgen een nieuwe dollarcrisis vergelijkbaar met die van de jaren tachtig. Dat zegt David Marsch, mede-oprichter van het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), in een interview met CNBC. Hij verwacht dat er binnen twee jaar een nieuw internationaal akkoord bereikt zal worden om de waarde van de munt omlaag te brengen, net zoals dat in de jaren ’80 gebeurde met het Plaza akkoord.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Voeren de Duitsers een valuta-oorlog? Volgens Washington wel

Peter Navarro, de nieuwe topman van de Amerikaanse National Trade Council haalt uit naar Merkel: hij beschuldigt de Duitsers ervan om de euro artificieel goedkoop te houden om een exodus van bedrijven naar de VS uit te stellen. Het is om soortgelijke redenen dat de EU nochtans in 2016 de “upgrade” van China tot markteconomie tegenhield.