Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23906 tot 23910
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

ATTAC-studie vernietigend voor “redding van Ierland”

 In juni 2013 toonde Attac-Oostenrijk in een studie aan dat de zogezegde ‘Europese steun aan Griekenland’ in werkelijkheid een massale financiële transfer naar de Europese banken is, en zelfs naar de Duitse en Franse wapenfabrikanten. Een nieuwe studie, ditmaal een samenwerking tussen Ierse, Oostenrijkse en Franse andersglobalisten, deed de oefening over voor Ierland, dat door de Europese Unie  nu als ‘gered’ beschouwd wordt, omdat het in 2014 geen beroep meer zal doen op Europese steunfondsen. Voor de EU is dit het klinkend bewijs dat de Troika-politiek  werkt.

Attac komt tot een heel andere conclusie. We vatten hier de belangrijkste bevindingen samen; de volledige studie is beschikbaar in het  Engels, het  Frans en het  Duits. Werkten onder andere mee: Andy Storey (lector University College Dublin), Dominique Plihon (professor financiële economie Paris XIII) en Lisa Mittendrein (Attac Oostenrijk).

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

'Een quantumcomputer van de NSA klinkt veel spannender dan het is' - opinie - VK

© ap. weblog Wat betekent het eigenlijk dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA werkt aan een 'quantumcomputer'? Het klinkt veel spannender dan het is, betoogt Maarten Keulemans in zijn blog.

Goed, er is dus geen nieuws en ook nog geen quantumcomputer. Waarom dan de ophef?

Bron: nachthemel.nl
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

Crisis oplossen? Doe de kruidenierstest!

*hergroeperen tot een kleiner Europa zoals tijdens de EEG met één munt

*opnieuw afzonderlijke en autonome staten worden, met elk een eigen munt

*zich splitsen in een zuidelijke en noordelijke EU, met (Z)euro en Euro als aparte munt

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

China geeft extra stimulans aan zonnepanelen

China gaat extra maatregelen nemen om de industrie voor zonnepanelen, geplaagd door overcapaciteit en dalende prijzen, er bovenop te helpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

Nederlanders vaker naar Duitsland en België voor drank

Nederlanders in de grensstreken gaan steeds vaker in België en vooral Duitsland drank kopen. Door de accijnsverhogingen zoals die van 1 januari op alcoholhoudende drank, is die met name in Duitsland veel goedkoper. Door deze uittocht staan in grensregio's als Limburg talloze banen op de tocht.