EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23921 tot 23925 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Marc Faber: “Chinese kredietbubbel implodeert”

Marc Faber is nooit een fan geweest van China, dat is geen geheim. Maar Faber vreest dat de enorme Chinese kredietbubbel momenteel aan het ploffen is, met alle negatieve gevolgen van dien voor de financiële markten.

Marc Faber is nooit een fan geweest van China, dat is geen geheim. Maar Faber vreest dat de enorme Chinese kredietbubbel momenteel aan het ploffen is, met alle negatieve gevolgen van dien voor de financiële markten.

De implosie van de Chinese kredietbubbel zal zijn effect hebben op de binnenlandse vraag en consumptie, maar ook de huizenmarkt en zelfs op de Chinese export. Marc Faber voorziet een Chinese groei van 4%, wat beduidend lager is dan de officiële groeicijfers van meer dan 7% voor de Chinese economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Ontmoet de 3e grootste buitenlandse houder van Amerikaans schatkistpapier

Something hilarious, and at the same time pathetic, happened earlier today: at precisely 9 am the US Treasury released its delayed Treasury International Capital data (which was supposed to be released yesterday but was delayed because it snowed) which disclosed all the latest foreign Treasury holdings for the month of January. Among the key numbers tracked and disclosed, was that China's official holdings increased from $1.270 trillion to $1.284 trillion, that Japan holdings declined by a tiny $0.2 billion, that UK holdings increased by $7.8 billion to $171 billion, and that holdings of Caribbean Banking Centers, aka hedge funds, declined by $16.7 billion. Here is Reuters with the full data summary (save it before this article is pulled).

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Bewijzen goudprijs manipulatie steeds sterker!

In hoeverre zijn de financiële markten gemanipuleerd? De vraag stellen is één, het antwoord geven is echter een heel ander paar mouwen. Maar dat het een en ander niet pluis is, staat als een paal boven water. De manipulatie van de LIBOR rente is al een bewezen feit, er werden in deze zaak al fikse boetes uitgedeeld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Leggen Griekse banken een nieuwe bom onder Europees herstel?

 In Griekenland heeft de nationale bank de resultaten gepubliceerd van de stresstests die de vier grote Griekse banken en twee kleinere instellingen hebben ondergaan. En daaruit blijkt dat ze moeten werken aan een nieuwe herkapitaliseringsronde. Volgens de Griekse nationale bank is er voor 6,4 miljard euro vers geld nodig. Ze hoopt dat bedrag te kunnen vinden bij twee bronnen: de privésector en het Griekse stabilisatiefonds dat wordt gevoed door de Europese Unie en door het Internationaal Muntfonds (IMF).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Alle Nederlandse transporteurs binnenkort failliet

Ja leuk dat geneuzel over slecht aangeharkte parkperceeltjes, meer of minder koopzondagen of de onderhoudsstaat van de wipkippen op het wijkpleintje. Die lokale luxeprobleempjes rond de gemeenteraadsverkiezingen, we zijn er maar druk mee allemaal. Maar ze zijn pinda's, in vergelijking met het onheil dat onder de Brusselse slagschaduw op Nederland afkomt. Lees en huiver: "Het Deense transportbedrijf Kim Johansen mag zijn Bulgaarse en Roemeense chauffeurs betalen naar salarismaatstaven uit Estland, waar het dochterbedrijf van Kim Johansen is gevestigd. Dat heeft een in arbeidsrecht gespecialiseerde rechtbank besloten." Het lijkt zo'n onschuldig besluit. Lekker goedkoop voor de Deense transportondernemer in kwestie ook. Maar deze beslissing op basis van de Europese wetgeving is dus de doodsteek voor alle West-Europese truckers, en ook voor transportbedrijven zonder Oost-Europese dependance waar de salarisadministratie ondergebracht kan worden. Als iedereen z'n chauffeurs zomaar mag betalen naar de - volgens onze maatstaven - paupernormen van Estland, of Letland, of Roemenië, of Polen (of misschien wel Oekraïne als het aan Eurocommissaris voor de Uitbreiding (lolwut?) Stefan Füle ligt). Dan is het dus snel gedaan met de banenmarkt voor chauffeurs in Nederland en de rest van West-Europa. Of bent u soms te porren om voor een paar tientjes, een mud aardappelen en een kuub aardgas voor de ketel 70 uur per week op de vrachtwagen te gaan zitten? Nee, dat dachten we al. Mooi man, Europese eenheidsregels.

Lees verder op geenstijl.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs