Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 23966 tot 23970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Goud maakt zich op voor nieuwe haussefase

Met goud was het in de afgelopen maanden kwaad kersen eten. Dat terwijl iedereen begrijpt dat het huidige beleid van de centrale banken uiteindelijk in inflatie moet en zal eindigen.

De goudmarkt heeft om één of andere duistere reden echter beslist dat dit inflatiegevaar momenteel niet relevant is. Toch is goud (en bij uitbreiding de andere edele metalen) de status van safe haven kwijtgeraakt. Die status zou echter wel eens sneller dan verwacht herwonnen kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Van ideaalbeeld naar molensteen: de hypotheekaftrek

In Nederland is de hypotheekrenteaftrek uitgegroeid tot een monster die de economie serieus parten speelt. In België zijn we zo ver nog niet, maar kan dit nog komen. Als de hypotheekaftrek geregionaliseerd gaat worden, dienen de gewesten de volledige aftrek te financieren met slechts 80 % van de middelen. Ook hier kan de hypotheekaftrek dan snel evolueren naar het monster van de economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

China en Rusland gaan in 2014 nog meer samenwerken

China gaat de komende tijd $20 miljard investeren in de Russische infrastructuur en in ruil daarvoor zal Rusland op termijn drie keer zoveel olie exporteren naar China. In 2013 werden al belangrijke handelsovereenkomsten gesloten, maar in 2014 willen de twee grootmachten nog intensiever samenwerken.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Goud naar 1050 dollar

2013 was op zijn zachtst gezegd geen goed jaar voor goud. Sterker nog, het was voor goud het slechtste jaar in 30 jaar. Desondanks hoeven beleggers ook komend jaar geen positieve verwachtingen te hebben over de grondstof. Goud kan namelijk in 2014 verder dalen naar 1050 dollar, zo zegt UBS tegenover CNBC.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Wat doet een bank?

De NVB heeft een animatie op haar website geplaatst waarin duidelijk wordt gemaakt welke rol banken spelen in de economie. In de animatie wordt uitgelegd hoe banken de vraag en het aanbod van geld bij elkaar brengen. Daarnaast wordt ingegaan op de bemiddelende rol die banken spelen bij bijvoorbeeld het beheer van vermogen of bij fusies en overnames. Tot slot gaat de animatie in op de rol die banken spelen voor een snel, efficiënt en veilig betalingsverkeer. Met deze functies houden banken de economie niet alleen draaiende maar dragen ze ook bij aan economische groei.