Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23971 tot 23975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Grote veranderingen wereldeconomie goed nieuws voor commodities

De vraag naar commodities zal de komende jaren per saldo alleen maar toenemen. Beleggers die tijdig van deze trend gebruik maken, kunnen fraaie rendementen behalen.

In de voorbije jaren hebben heel wat landen geprofiteerd van het economisch wonder dat zich in China heeft voltrokken. Ze kregen namelijk de kans om basisproducten aan spotprijzen te kopen, wat uiteraard de eigen economie per saldo een positieve impuls gaf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Bitcoin heeft wel degelijk een waarde

Gisteren was er de post met de vraag of Bitcoin wel enige waarde heeft. De Amerikaanse dollar heeft waarde omdat je er in de Verenigde Staten belastingen mee kan betalen, goud heeft waarde omdat je er juwelen mee kan maken, grondstoffen hebben waarde omdat je ze kan gebruiken voor industriële toepassing. Maar hoe zit het met Bitcoin?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Record: Eén op de 80 actieve bedrijven failliet in 2013

In het voorbije jaar zijn 12.306 bedrijven failliet verklaard in België. Dat is het hoogste aantal ooit en 11,35 procent meer dan in 2012, het vorige recordjaar. Dat zegt handelsinformatiekantoor Graydon. Er kwamen 27.912 jobs op de tocht te staan als direct gevolg van de faillissementen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

D-Mark-nostalgie onder Duitsers neemt af

Voor het eerst is de helft (50 procent) van de Duitsers voorstander van de euro.

Het aantal mensen dat de D-Mark weer wil invoeren is gedaald tot 35 procent. Dat schrijft de Duitse krant de Frankurter Allgemeine Zeitung (FAZ) donderdag.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

1,3 miljoen huiseigenaren koppie onder in 2013

Als er een verkiezing voor uitdrukking van het jaar zou zijn voor de woningmarkt, dan zou ‘onder water staan’ ongetwijfeld een grote kanshebber zijn. Door de dalende huizenprijzen hebben steeds meer huiseigenaren te maken met dit verschijnsel, in totaal gaan momenteel zelfs 1,3 miljoen woningbezitters koppie onder. Een huiseigenaar staat onder water wanneer zijn hypotheekschuld hoger is dan de waarde van zijn woning. Voor heel veel mensen was dit dé reden om extra af te lossen in 2013.