Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 23976 tot 23980
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Wellink haalt uit naar bankenunie.

De voormalige president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, heeft harde kritiek op de nieuwe bankenunie. Voor de aanpak van een grote systeemcrisis zijn de Europese afspraken "strikt onvoldoende", zei Wellink op Radio 1 in het nieuwe programma EenVandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Nikkei index gaat naar de 25.000 punten

De Nikkei index in Japan behoort met een koersstijging van 57 procent over 2013 tot de grootste stijgers van het afgelopen jaar. De Japanse zakenbank Nomura verwacht dit jaar nog veel meer.

De Japanse Nikkei index heeft zich het afgelopen jaar van zijn beste kant laten zien. De index nestelde zich comfortabel boven de 16.000 punten grens en klom daarmee in 2013 met een indrukwekkende 57 procent. Een toename die zelfs het ijzersterk presterende Wall Street de Japanners niet nadeed. Wie denkt dat de koek daarmee op is, heeft het mis. Althans, dat stelt de Japanse zakenbank Nomura.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Column Kees de Kort | Economie verbetert echt niet in 2014

Als je aandelenbelegger bent kunnen de kurken eraf, als obligatiebelegger ben je helemaal niet vrolijk, als je een spaarder bent, zit je op je knieƫn, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Ogen in 2014 gericht op afbouwen steun VS

In het nieuwe jaar wordt op economisch vlak vooral gekeken naar het voorgenomen terugschroeven van het ruime Amerikaanse stimuleringsbeleid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Letland is lid van eurozone

Letland is deze nacht officieel de achttiende lidstaat van de eurozone geworden, ondanks tegenkanting vanuit de bevolking van het land met twee miljoen inwoners. Om middernacht namen de Letten afscheid van 2013 en van hun munt de lats.