EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23981 tot 23985 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 18 maart 2014

Analisten vergelijken komende goudrally met rally van 2005-2008

Twee analisten van de Royal Bank of Canada Capital Markets zien gelijkenissen tussen de huidige rally in de goudprijs en de goudrally van 2005 tot 2008 toen de goudprijs verdubbelde van $450 naar $900 per troy ounce. De analisten, Dan Rollins en Jonathan Guy, noemen geen targets van de goudprijs in het rapport. Ze verwachten een grote stijging van de goudprijs op de middellange tot lange termijn. 

Volgens Rollins en Guy heeft de invoering van de goud ETF’s in 2004 een enorme impact gehad op de stijging van de goudprijs tot de piek in 2012. Een sterke uitstroom uit de ETF’s in 2013 leidde vervolgens tot een van de grootste dalingen in de goudprijs uit de geschiedenis. De analisten geven aan dat er twijfel is of de rally zich zal herhalen via de instroom van kapitaal in de ETF’s. Maar de laatste cijfers van de GLD tonen aan dat er in de eerste 2,5 maanden voor ongeveer 22 ton goud aan instroom was dit jaar versus een uitstroom van 130 ton goud in 2013. Een behoorlijke ommekeer maar niet de belangrijkste drijfveer van de goudrally die de analisten voorzien. Dit geldt tevens voor de geopolitieke ontwikkelingen zoals in de Oekraïne. Deze spelen wel een rol in de komende rally maar de voornaamste drijfveer zal de vraag vanuit China zijn. 

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Buffett: “Bitcoin in een luchtkasteel”

Warren Buffett is een value belegger, dat weet iedereen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Buffett bitcoin een luchtkasteel noemt, want hij koopt enkel wat hij kent en snapt. Technologie is nooit Buffett’s specialiteit geweest.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Vijf Britten rijker dan 12 miljoen armen bij elkaar

Het verschil tussen arm en rijk vertoont ook in Europa soms opmerkelijke verschillen. Zo bezitten in Groot-Brittannië slechts vijf families meer geld en bezittingen dan 12,6 miljoen armen tezamen. Dat meldt de Britse krant The Guardian, die zich baseert op een rapport van de hulporganisatie Oxfam.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Waarom doet China zo geheimzinnig over haar goudvoorraad?

De verkoopdruk bij het goud was tot enkele maanden geleden hoofdzakelijk afkomstig uit de hoek van de futuresmarkt. Op die markt zijn vooral speculanten actief die niet uit zijn op het aanleggen van een fysieke goudvoorraad. Hun posities kunnen dan ook met een enkele pennentrek opnieuw afgebouwd worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Speel in op de oorlog in Oekraïne + 10 % dividendrendement

De oorlog in/met Oekraïne moet niet alleen voor problemen zorgen, het kan ook voor opportuniteiten zorgen. Bijvoorbeeld voor deze kleine speler in de olie- en gassector die royalties opstrijkt en hiermee al 26 jaar een dividend kan uitbetalen aan de aandeelhouders. Momenteel krijg je een dividendrendement van 10 %!! - aldus Seeking Alpha.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs