EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23981 tot 23985
Geplaatst op: maandag 3 februari 2014

Goudprijs moet omhoog of de mijnen gaan sluiten binnen 6 maanden

Als de goudprijs in ieder geval nog lang op dit niveau blijft of zelfs terug lager gaat, zullen er veel mijnen hun deuren sluiten binnen het jaar - en vermoedelijk zelfs al binnen de 6 maanden.

Goudmijnen hebben traditioneel een stevige marge nodig. Een mijn in productie brengen kosten miljarden. Om een dalende goudprijs of stijgende kosten op te vangen, moeten de goudmijnen een stevige marge hanteren of de mijn wordt onherroepelijk onrendabel. Die marge is er nu niet meer door de daling van de goudprijs de laatste jaren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 3 februari 2014

'Mogelijk vertrek Dijsselbloem als voorzitter eurogroep'

Dit meldt het Duitse Handelsblatt op basis van anonieme diplomatieke bronnen. Er zou behoefte zijn aan een permanente voorzitter die voltijd met de baan bezig kan zijn.

In juni moet er volgens de krant een nieuwe voorzitter zijn gekozen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 februari 2014

ABN Amro uitgeroepen tot beste voorspeller goudprijs 2013

Georgette Boele, analist Valuta en Edelmetalen van ABN AMRO, is vandaag door Metal Bulletin Apex uitgeroepen tot meest nauwkeurige voorspeller van de goudprijs in 2013. Deze organisatie verzamelt en analyseert de nauwkeurigheid van prognoses van en onderzoek naar metaalprijzen van banken en andere marktpartijen.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: maandag 3 februari 2014

Aanval op extra pensioen

Werknemers zullen in de toekomst wellicht langer moeten wachten op de uitbetaling van hun aanvullend pensioen. Momenteel kan dat vanaf 60 jaar, maar minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil de leeftijdsgrens optrekken. Dat bericht De Morgen vandaag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 2 februari 2014

De bankensector regeert het land, beter dan ooit tevoren

De bankencrisis bracht de wereldeconomie aan de rand van de afgrond en velen dachten dat de sector grondig zou veranderen. Dat was naïef. Het is zelfs de vraag of we niet afstevenen op een nieuwe crash.

Belangrijke gebeurtenissen halen soms nauwelijks het nieuws. Dat was zeker het geval met de nieuwe regels voor de banken wereldwijd. Half januari maakt het Bazel-comité, bestaande uit toezichthouders en toplui van de Centrale Banken, de regels bekend. Ze zijn van het hoogste belang: ze zouden een herhaling van de financiële crisis van 2008 moeten voorkomen.

Lees verder op dewereldmorgen.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs