Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 23986 tot 23990
Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Banken onder de duim

De splitsing van banken in spaarbanken en risicovolle banken dreigt te verzanden.

Ook het aftoppen van bonussen lijkt te mislukken. De enige manier om banken met hun neus op de feiten te drukken lijkt stemmen met de voeten. Iedereen die het niet eens is met de manier waarop banken met het hun toevertrouwde geld omgaan zou zijn rekeningen moeten verplaatsen naar een bank die die wel te vertrouwen is. Een ouderwetse spaarbank dus. Als we dat allemaal doen hoeft de overheid niet eens regels te maken, dan is het een voldongen feit. Waar wachten we nog op?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Portugese president voert strenge besparingsmaatregelen in

De Portugese president Anibal Cavaco Silva heeft ondanks het volksprotest toch de drastische besparingsmaatregelen voor 2014 ingevoerd. Zijn besluit werd vandaag in het staatsblad gepubliceerd. Portugal wordt zwaar getroffen door de eurocrisis. De begroting 2014 is de strengste sinds 1977 en voorziet in een besparing van 3,9 miljard euro, of 2,3 procent van het bruto binnenlands product. Portugal wil in juni volgend jaar uit het Europese hulpprogramma stappen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Nieuw prijsrecord lpg

Lpg zet op 1 januari een nieuw prijsrecord in Nederland. De brandstof kost op de eerste dag van het nieuwe jaar 0,97 euro per liter. Dat is ruim 9 cent meer dan de huidige adviesprijs. 

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

'China haalt mogelijk meer olie uit Iran'

China importeert volgend jaar mogelijk meer olie uit Iran, ondanks strenge sancties en internationale regelgeving. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van bronnen in de oliebranche.

Het Aziatische land kocht de eerste 11 maanden van dit jaar 421.520 vaten olie per dag uit Iran, 0,6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor de invoering van de sancties lag de olie-import rond de 530.500 vaten per dag. Over de exacte omvang van de import in 2014 wordt nog onderhandeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Grote veranderingen wereldeconomie goed nieuws voor commodities

De vraag naar commodities zal de komende jaren per saldo alleen maar toenemen. Beleggers die tijdig van deze trend gebruik maken, kunnen fraaie rendementen behalen.

In de voorbije jaren hebben heel wat landen geprofiteerd van het economisch wonder dat zich in China heeft voltrokken. Ze kregen namelijk de kans om basisproducten aan spotprijzen te kopen, wat uiteraard de eigen economie per saldo een positieve impuls gaf.