EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23986 tot 23990 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Kunnen sancties tegen Rusland problemen veroorzaken?

Een overgrote meerderheid van 'De Krim' heeft zich uitgesproken over een toetreding tot Rusland. Ondertussen richtte 'De Krim' ook al zijn eigen centrale bank op. Met Russische militairen op het grondgebied van 'De Krim' lijkt er geen ontkomen meer aan ... 'De Krim' behoort terug bij Rusland. Gaan sancties tegen Rusland dan nog iets uithalen?

Zowel de Europese Unie (EU) als de Verenigde Staten (VS) verwierpen de uitkomst van het referendum direct. De VS en de EU hadden van te voren het referendum al als illegitiem verklaard. Beide partijen hameren op een schending van de Oekraïense grondwet en het internationale recht. Als reactie op de Russische acties bereiden zowel de VS als de EU een reeks aan sancties tegen de Russen voor. Rusland is echter een groot land met veel grondstoffen. Met andere woorden zullen de sancties nut hebben?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Russische economie faalt

Op het eerste gezicht beschikt de Russische economie over alle troeven om het goed te doen. Het land is rijk aan grondstoffen en heeft dus uitbundig kunnen profiteren van de hausse op de grondstoffenmarkten. Maar dat heeft niet kunnen volstaan om de economie op een vast koerskompas te laten varen.

Daar zijn verschillende factoren voor verantwoordelijk, met als belangrijke factor uiteraard de corruptie in het land. Die corruptie zitten de Russen bij wijze van spreken in het bloed. Ze blijkt simpelweg onuitroeibaar en dat heeft de Russische economie vanzelfsprekend geen goed gedaan. De situatie lijkt recent bovendien nog te zijn verergerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Dit is de grootste bedreiging van de mensheid op dit moment

Als je denkt dat Rusland/Oekraïne de grootste bedreiging is voor de financiële markten, dan ben je verkeerd volgens Eric Sprott. Sprott ziet een nog veel groter gevaar op de financiële markten: de derivaten en vooral de verliezen op derivaten - aldus King World News.

De Bank of England heeft voorgesteld om 'claims' op verliezen van derivaten die een bank in de problemen kan brengen, ongeldig te verklaren. Dit is ongezien. Stel dat een bank gigantische derivatenposities heeft en daar verliezen op moet pakken, mag je geen 'claims' doen aan die bank omdat die bank anders kan omvallen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Krim richt eigen centrale bank op

De Krim heeft een eigen centrale bank opgericht. De vicepremier van het schiereiland liet maandag weten te rekenen op omgerekend ruim 21,5 miljoen euro aan steun van Rusland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 17 maart 2014

Update week 11: Currencywars & Goudvoorraad Oekraïne

Week 11 was een goede week voor goud. De prijs steeg van $1339,50 naar $1382,30 per troy ounce. Een stijging van 3,2%. De stijging was vooral de danken aan de gebeurtenissen in de Oekraïne. Het gaat niet om Oekraïne maar om de strijd tussen de VS en Rusland.

Lees verder op wordpress.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs