EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23991 tot 23995
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

We gaan niet terug naar een goudstandaard

Het vertrouwen in valuta is tanende, zie daarvoor de populariteit van alternatieven als goud, zilver en bitcoin. Daarom verlangen sommige mensen terug naar een goudstandaard. Dit artikel van gastschrijver 24 karaat legt uit waarom de koppeling van goud aan geld niet meer zal terugkeren.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

Italië heeft een bail-out nodig binnen 6 maanden

Een topman van de 2e grootste bank van Italië verklaart dat het land meer dan waarschijnlijk binnen de 6 maanden hulp zal moeten vragen. Hij vergelijkt de situatie met 1992 toen Italië na jaren van forse besparingen alsnog uit het  Exchange Rate Mechanism moest stappen. Als de situatie niet snel keert, is het onhoudbaar om alleen te overleven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

Groei van 7,2 procent in Filipijnen ondanks tyfoons

De Filipijnen hebben in 2013 een economische groei van 7,2 procent gekend, één van de hoogste groeicijfers in Azië ondanks de natuurrampen die bij herhaling de archipel met 90 miljoen inwoners trof en wogen op de primaire productie en de infrastructuur.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

'Europa in 2034: een groen continent waar nog amper wordt gewerkt...'

Het Internationale Energieagentschap IEA voorziet dat Europa de volgende 20 jaar een derde van zijn industrieel marktaandeel op vlak van energie-intensieve exportproducten (ijzer, staal en petrochemie) zal kwijtspelen omdat het kansloos is in de concurrentie met de VS, waar energie almaar goedkoper wordt.

Hoge gas- en elektriciteitsprijzen zadelen de Europese industrie - waarin nog altijd 30 miljoen mensen werken - op met een achterstand die niet meer goed te maken valt, waarschuwen de economen van het IEA:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over goud?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de goudprijs betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de goudprijs. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs