Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 23991 tot 23995
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Column Kees de Kort | BGHB-virus heerst weer op het Frederiksplein

Het begint een bekende afkorting te worden: BGHB, oftewel: Binnenkort Gaat Het Beter. Nu is het weer de beurt aan De Nederlandsche Bank, zegt economiecommentator Kees de Kort.

Bron: nachthemel.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

December 2013: één miljoen werklozen in Nederland!

Met ingang van 2013 publiceert het CBS in haar persberichten over de bijstand over het aantal personen dat een bijstandsuitkering ontvangt. Voorheen werden de bijstandsuitkeringen op zichzelf als uitgangspunt voor de tellingen genomen. Door deze methodewijziging sluit de statistiek beter aan bij de gangbare begrippen in de maatschappij op dit terrein, meent het CBS. Met deze nieuwe telmethode worden, als de bijstandsuitkering naar een (echt)paar gaat, beide personen afzonderlijk geteld. Het aantal personen met een uitkering ligt dus hoger dan het aantal uitkeringen. Eind maart waren er 390 duizend bijstandsontvangers die samen 338 duizend bijstandsuitkeringen ontvingen. Het aantal mensen met een WW-uitkering stijgt momenteel tegelijk schrikbarend. Hadden in 2012 'nog maar' 340.000 mensen een werkloosheidsuitkering, eind dit jaar ligt dat al op 435.000 en volgend jaar stijgt het aantal WW'ers zelfs door naar bijna 500.000.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

JP Morgan komt met eigen virtuele munt

JP Morgan heeft een patent ingediend voor een alternatieve munt die in veel opzichte lijkt op Bitcoin. Het betaalsysteem waar JP Morgan aan werkt maakt ook anonieme betalingen mogelijk. Ook kunnen gebruikers hun virtuele geld op hun eigen computer bewaren binnen dit systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Chinese vraag naar goud met 30 procent gestegen

Goud wordt gedumpt door Westerse beleggers en opgepikt door landen als China, India en Turkije. De jongste cijfers van de World Gold Council laten weinig te raden over.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

BofA Merrill Lynch vindt $ 1.300 voor Bitcoin een faire prijs

De waarde van Bitcoin is het afgelopen jaar maal 100 gegaan, zegt een analyserapport over Bitcoin van Bank of America Merrill Lynch. Om te bepalen of het een bubbel is of niet, moet men de intrinsieke waarde van Bitcoin kunnen bepalen. Bitcoin is een ruilmiddel en een "store of value" en een prijs van $ 1.300 lijkt een faire prijs te zijn.