Nieuws / Artikelen met het woord

58208 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

Bijna alle nederlandse Banken weigeren zaken te doen met Cryptocurrency ondernemers

Bitcoin- & cryptocurrency ondernemers hebben grote moeite om aan een bankekening te komen. De banken op hun beurt zijn bang voor alle compliance risico's. Wat ook kan meespelen zijn verouderde computersystemen of is het gewoon angst voor concurrentie? De enige uitzondering lijkt het bedrijf Bunq welke niet persé een bank is maar meer een IT-bedrijf met een bankvergunning. Jagen we entrepeneurs op deze manier naar het buitenland?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

Goud: nog steeds geen technische uitbraak

Hoewel het niveau van 1370 dollar even werd aangetikt, slaagde goud er vorige maand opnieuw niet in om een technische doorbraak voorbij de hoogtepunten van 2016 te realiseren.

De prijs van een troy ounce goud klom in januari met bijna 3% in Amerikaanse dollar. Daarmee wordt de historische trend van een sterk jaarbegin doorgezet. Sinds 2006 liet goud in 9 van de 13 gevallen een positief rendement optekenen. Maar slechts 4 keer wist goud ook het volledige jaar hoger af te sluiten. Dit was onder meer vorig jaar het geval, toen het gele metaal 13% duurder werd.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

TA Zilver Analyse Roy | Week 6 - 2018

Vorige week vrijdag werd afgesloten op een negatieve noot maar omdat er een bufferzone werd gevormd tot aan het 200 d. MA hoefde dat niet problematisch te zijn. Ook de afgelopen week zat het venijn echter in de staart en dat heeft nu grotere consequenties.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

Wereld krijgt in toekomst te maken met enorme watertekorten en grondstoftekorten

Watertekorten doen zich in steeds toenemende mate voor. Dat is het gevolg van enerzijds de groeiende wereldbevolking, de opwarming van de aarde alsmede de toenemende verdroging en optredende verwoestijning in steeds grotere delen van de wereld. Andere factoren die een belangrijke rol spelen zijn de toenemende industrialisatie en urbanisatie met name in Azië alsmede de uitbreiding van het landbouwareaal als gevolg van de groeiende vraag naar gevarieerde voedingsproducten. Het Wereld Water Forum doet om die reden een dringend beroep om drastische maatregelen te nemen. Dit onderstreept de noodzaak tot versnelde investeringen en nieuwe innovatieve technieken leidend tot de grootste groeimarkt ter wereld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 februari 2018

Zo'n 37 miljard euro verdampt door koersval bitcoin

Door de flinke koersval van de bitcoin vorige maand is voor ruim 46 miljard dollar (zo'n 37 miljard euro) aan marktwaarde in rook opgegaan. Dat blijkt uit berekeningen van Coinmarketcap, dat zich baseert op de koersen van honderden bitcoinbeurzen.

Het gaat om het grootste maandverlies, uitgedrukt in dollars, in de nog relatief korte geschiedenis van cryptovaluta's. De bitcoin daalt al weken sinds de piek in december van 20.000 dollar. Inmiddels schommelt de koers rond de 8.000 dollar.