Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Stormweer geen gevaar voor Amerikaanse economie, in tegendeel

Het noodweer teistert de Verenigde Staten van Amerika, sinds zondag is orkaan Irma aan land gegaan in Florida en zaait vernieling over de hele linkerflank. De komende dagen trekt de orkaan verder het binnenland in maar welke gevolgen heeft dit voor de Amerikaanse economie? William Dudley beweert dat, tegen alle verwachtingen in, de economie een ‘boost’ zal krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

16 jaar later… daar is Hamza bin Laden

Hamza bin Laden (27), de zoon van de Saoedische superterrorist Osama Bin Laden, wordt door al-Qaida klaargestoomd om het nieuwe boegbeeld van de jihadisten te worden. Volgens terreurexperts wil hij prioriteit geven aan de verzoening tussen de Islamitische Staat en al-Qaida. Hij wil ook werk maken van meer spectaculaire aanslagen in het Westen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

VS en VK willen enkel nog ‘nuttige’ immigratie

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde dinsdag via zijn minister van Justitie Jeff Sessions aan dat er een einde komt aan het speciale programma DACA, dat kinderen die mee het land werden ingebracht, ondanks dat hun ouders niet over papieren beschikten en dus illegaal in het land verbleven, toeliet in het land te blijven en te werken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Grafiek: Tweeduizend jaar economische geschiedenis

De Visual Capitalist heeft een nieuwe versie gemaakt van de grafiek die de afgelopen tweeduizend jaar aan economische geschiedenis laten zien. De grafiek, gebaseerd op data van economisch historicus Angus Maddison, werd bijgewerkt met de nieuwste cijfers van het IMF. Dat levert het volgende overzicht op, waarop te zien is dat China en India vanaf het jaar nul tot en met ongeveer 1800 de grootste economieën ter wereld waren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Oud-bankier Deutsche Bank aangeklaagd voor dubieuze subprime hypotheken

Ongeveer tien jaar na het uitbreken van de subprime crisis in de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak aangespannen tegen Paul Mangione, een oud-bankier van Deutsche Bank die verantwoordelijk was voor de subprime beleggingsproducten die aan beleggers verkocht werden.