EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24006 tot 24010
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Het ergste moet nog komen voor de “Fragile Five”

De groeilanden van weleer zijn meer kop van jut tegenwoordig en het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in zal komen. Brazilië, India, Indonesië, Zuid-Afrika en Turkije zitten in het midden van de storm en al deze landen hebben dit jaar verkiezingen op het programma staan waardoor de nodige snelle hervormingen mogelijk uitblijven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Valutacrisis in Argentinië? Niet als je goud hebt!

In Argentinië is de goudprijs in de maand januari met 28% gestegen, terwijl de stijging in euro’s beperkt bleef tot ongeveer 5%. Dit grote verschil is het gevolg van een devaluatie van de Argentijnse peso. De devaluatie is vervelend voor de spaarders, want die zagen opeens een deel van hun koopkracht verdampen. De winst is voor de schuldenaren, omdat hun nominale schuldenlast is evenredig kleiner geworden door de waardedaling van de munt.

Lees verder op
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

'Crisis heeft de Spaanse middenklasse vernietigd'

Toen Spanje in oktober vorig jaar, na 9 kwartalen van onafgebroken economische rampspoed, opnieuw met de economische groei aanknoopte, dook voor het eerst de vergelijking met China op.

De loonkosten in Spanje liggen nu lager dan de Duitse en een pak lager dan die van concurrerende landen als Frankrijk en Italië. Als gevolg daarvan investeerden autoproducenten vorig jaar ruim 1.500 miljoen euro in de productie van nieuwe modellen in Spanje, bleek uit cijfers van de Associación Nacional de Fabricantes de Automóviles (Anfac).

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Nederland heeft hoogste accijns op benzine van Europa

Nergens in Europa wordt een liter loodvrije benzine zo zwaar belast. Op de tweede plaats eindigt Italië (0,73 euro per liter) en  het Verenigd Koninkrijk (0,70 euro). Ook de accijns op LPG is met 18 cent per liter nergens zo hoog als in Nederland.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Column Kees de Kort | Geen polonaise in het verzorgingstehuis

Pensioenfondsen staan er weer wat beter voor; een aantal draait zelfs de pensioenkorting terug. Kan geen kwaad, zegt BNR's Kees de Kort, maar het vertrouwen in de pensioenen is een paar jaar geleden al gesneuveld.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs