EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24016 tot 24020
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Valutacrisis in Argentinië? Niet als je goud hebt!

De Argentijnse peso heeft deze maand veel koopkracht verloren ten opzichte van de euro en de dollar. Dat is vervelend voor de spaarders, maar niet voor mensen die goud in bezit hebben. De prijs van het edelmetaal steeg in Argentinië met 26%, waarmee de waardedaling van de munt volledig gecompenseerd wordt.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Europese jeugdwerkloosheid daalt voor het eerst sinds mei

De jongerenwerkloosheid is in december in de eurozone gedaald tot 23,8 procent. Het gaat om de eerste daling sinds mei, zo blijkt uit de jongste gegevens van Eurostat. Alles samen zaten vorige maand nog steeds 3,5 miljoen mensen jonger dan 25 jaar zonder werk. Dat zijn er 23.000 minder dan in november.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

BTC China accepteert weer bankoverschrijvingen

De prominente bitcoin exchange BTC China laat klanten weer geld storten naar hun bankrekening. Daarnaast hebben ze een promotie gestart waarbij zij mensen die een koop- of een verkooporder plaatsen een beloning geven.

Bobby Lee, directeur van de exchange, heeft bevestigd dat klanten inderdaad weer tegoed op hun account kunnen krijgen via een bankoverschrijving. Hij meldt hierover: “Eerder dachten we dat het niet mogelijk was om gewoon geld te blijven ontvangen op onze rekening. Echter nadat we nog eens goed naar de richtlijnen hebben gekeken die zijn opgesteld in december, denken we toch dat het geoorloofd is om klanten via onze bank een storting te laten doen.”

Lees verder op bitcoinweb.nl
Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2014

Opkomende economieën zien valuta fors dalen

Er is iets bijzonders aan de hand met de internationale economie. Opkomende economieën als Turkije, Zuid-Afrika en Argentinië, zien de waarde van hun munt ineens fors dalen, terwijl ze het op het eerste gezicht economisch vrij goed deden. Noodmaatregelen van centrale banken helpen nauwelijks. Hoewel al deze landen hun eigen problemen hebben, hebben ze één ding gemeen: ze zijn afhankelijk geworden van buitenlandse investeringen, in dollars. Investeringen die op gang kwamen toen Amerika met grof geschut de crisis te lijf ging. Maar nu draait de VS de geldkraan langzaam weer dicht.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

Amerikaanse economie groeit stevig door

De Amerikaanse economie is volgens het eerste, voorlopige cijfer met 3,2 procent gegroeid (op jaarbasis) over het vierde kwartaal. Netjes in het huisje en overeen met de consensus onder economen. Interessant: de consument laat zijn geld weer rollen.

Het U.S. Bureau of Economic Analysis meldde vandaag dat de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal met 3,2 procent is gegroeid (op jaarbasis). Dat is weliswaar wat lager dan over Q3 (4,1 procent op jaarbasis), maar in lijn met de verwachtingen. Het is daarbij van belang om op te merken dat dit de eerste schatting is, er komen nog enkele bijstellingen achteraf.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs