Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 24016 tot 24020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

De wraak van goud

Het is een dramatisch jaar geweest voor de goudprijs en de goudmijnaandelen. Na 12 opeenvolgende jaarstijgingen zal jaar 13 het ongeluksjaar worden met een daling van meer dan een kwart. Maar volgens Arabian Money zal de goudprijs zijn wraak kennen in 2014 waarbij we naar de laatste fase van de stierenmarkt gaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Nederlander lost massaal hypotheekschulden af.

Nederlandse huizenbezitters hebben het afgelopen jaar voor miljarden euro's extra aan hypotheekschulden afgelost. Dat melden de grootbanken ABN Amro, Rabobank en ING aan De Telegraaf.

Alle banken hebben het afgelopen jaar laten weten dat zij de aflossingen op hypotheken fors hebben zien toenemen. Ingegeven door de angst onder water te staan met de hypotheek of omdat een spaarrekening nauwelijks nog wat oplevert en de verruimde schenkings- en aflosmogelijkheden, hebben huishoudens vooral in de laatste maanden van het jaar fors afgelost.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Column Kees de Kort | Economisch herstel niet zo rooskleurig

De Nederlandse bevolking is optimistisch over de economie, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zes op de tien Nederlanders verwacht dat hun economische situatie het komende jaar hetzelfde blijft of er zelfs op vooruitgaat. Maar er wordt iets te vroeg gejuicht, zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 december 2013

PIMCO’s Bill Gross roept Fed op even op de rem te staan

Het boegbeeld van Pimco, Bill Gross, vindt dat de Fed wel erg gemakkelijk uitgaat van een verder dalende werkloosheid, Eerst zien, dan geloven is dan ook de boodschap.

Fed Chairman Ben Bernanke had de knuppel in het hoenderhok gegooid door in de tweede helft van mei te verklaren dat de tijd van tapering, het terugschroeven van de recente besparingsmaatregelen was aangebroken. Tapering zal in januari 2014 ook effectief op gang worden gebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Wie gelooft in Bitcoin, moet deze vraag eens beantwoorden

De bodemwaarde van goud kan je stellen als hetgeen er over blijft in de financiële wereld als al de rest faalt. De bodemwaarde van een Amerikaanse dollar ligt in het gebruik om er belastingen mee te kunnen betalen in de Verenigde Staten en het feit dat de Federal Reserve garant staat om dollars op te kopen en ze te vernietigen als de waarde ervan meer dan 2 % per jaar daalt.