Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 24026 tot 24030
Bron: bitcoinwijzer.be
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Bitcoin: Crash of correctie?

Bitcoin is de afgelopen maanden verhandeld voor prijzen tussen de €100.- en €900.-, dat is nou precies wat we bedoelen als we het over de volatiliteit van Bitcoin hebben.

Een grote reden van de koersstijging ongeveer een maand geleden was de toenemende aandacht voor Bitcoin uit China. Mt. Gox, de exchange die zich jarenlang de grootste mocht noemen werd ingehaald door BTC China. De invloed van China is niet zo vreemd, we weten allemaal hoeveel mensen er in China leven en hoe dichtgetimmerd Chinese berichtgeving is. Wanneer een van de weinige ‘geaccepteerde’ nieuwsmedia in China Bitcoin noemt, is er een enorme groep Chinezen die op onderzoek uitgaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Wat is de intrinsieke waarde van Bitcoin?

Bitcoin kreeg het afgelopen weekend weer een klap te verwerken. In het groeiproces van Bitcoin is dit echter niet ongewoon - correctie van 50 % tot soms 90 % behoren tot de groeipijnen en bezorgen beleggers die in Bitcoin geloven zelfs immense opportuniteiten. Maar wat is nu de intrinsieke waarde van Bitcoin, hoe weet je wanneer de munt over- of ondergewaardeerd is?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Iedere euro die je aan je bank geeft, wordt 20 tot 30 keer uitgeleend

Als ik jou zou vragen om uit te zoeken hoeveel geld er in Europa is, hoe zou je dat dan aanpakken?

Ik heb deze vraag de voorbije weken aan diverse personen gesteld. Na enig aandringen, krijg je dan te horen dat je eigenlijk gewoon het geld dat op de bankrekeningen moet optellen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Fama waarschuwt voor nieuwe crisis in 2014

Econoom Eugene Fama, één van de Nobelprijswinnaars van dit jaar, waarschuwt voor een nieuwe recessie in 2014. Volgens de econoom gaan Westerse overheden nog steeds gebukt onder een hoge schuldenlast, waardoor er constant dreiging is. Ook merkt Fama op dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er helemaal niet zo goed voor staat als de 7% werkloosheid doet geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Huizenprijzen VS: sterkste stijging sinds 2006

De huizenprijzen in de VS gaan helemaal los. Wat heet: het jongste huizenmarktcijfer liet de sterkste stijging zien sinds 2006. En dat is inderdaad vlak voordat de huizenmarkt daar instortte.

De Amerikaanse vastgoedmarkt heeft een krachtige impuls gekregen in zoverre dat ze momenteel één van de sterkste pijlers van de economische groei vormt. De grote vraag naar woningen leidt automatisch tot prijsstijgingen en die blijken nog steeds een (sterk) stijgende trend te vertonen.