Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24031 tot 24035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

We hebben een Bitcoin derivaten markt

Het was slechts een kwestie van tijd vooraleer er ook opties kwamen die inspelen op de prijs van Bitcoins. Op deze manier kunnen beleggers hun risico's beter indekken tegen de volatiliteit van de koers van een Bitcoin. De volatiliteit in de prijs is nog een van de grote nadelen voor deze nieuwe digitale munt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

‘Olieprijs is momenteel 20% tot 30% te hoog’

Volgens Fadel Gheit, een olie-analist bij Oppenheimer, is de huidige olieprijs veel te hoog.

De oliebubbel wordt volgens Gheit veroorzaakt door een zogenaamde ‘supple risk premium’. Deze premie, van 20% tot 30%, zal volgens de analist verdwijnen wanneer de perikelen rondom het nucleair prgramma van Iran tot bedaren zullen komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Goudprijs in schemerzone

De goudprijs hield afgelopen vrijdag, tegen alle verwachting in, goed stand op een beter dan verwacht banenrapport uit de VS. Toch bevindt de goudprijs zich momenteel in een soort schemerzone.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Oorlog tussen Japan en China komt dichterbij

De aankondiging van China om een air defense identification zone (ADIZ) in te stellen in de Chinese Oostzee, zet kwaad bloed in Japan. Deze ADIZ overlapt ook een stuk Japans gebied. China en Japan hebben al lange tijd ruzie over enkele rotsen in de oceaan. Nadat beide landen al geruime tijd in alle vrede naast elkaar woonden, beginnen de conflicten nu steeds sneller op verschillende fronten terug toe te nemen. Een oorlog begin volgend jaar is niet uit te sluiten - aldus Zerohedge.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

COT Data voorspelt bodem goudprijs

In juni 2013 bodemde de goudprijs voor de eerste keer dit jaar met een koers op het laagste niveau in 2 jaar. Op dat moment stonden de commercial gold futures (de goudmijnen) op een zeer laag netto short positie. Ook nu lijkt de goudprijs rond hetzelfde niveau een bodem te vinden en staan de commercial gold futures voor het eerst sinds 2001 zelfs netto long - aldus  ...