EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24046 tot 24050
Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014

China hamstert steeds meer goud

China slaat steeds meer goud op en het is gissen hoeveel het land inmiddels in totaal heeft. De officiële voorraad is al sinds jaar en dag onveranderd, en duidelijk is dat dat cijfer complete onzin is.

De Chinese import van goud heeft in 2013 alle records verbroken. Vorig jaar werd vanuit Hong Kong alleen al meer dan 1.000 ton goud geïmporteerd. Om een exact cijfer te geven: het betrof meer bepaald 1.158 ton. Dat is een verbazingwekkend grote hoeveelheid, gegeven de goudvoorraad aangehouden door de Chinese centrale bank.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014

Goudprijs op hoogste stand sinds november

De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud steeg dinsdagochtend met 1 procent tot 1287,81 dollar. Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 6 procent toegenomen. Vorig jaar daalde de goudprijs nog flink.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014

Robert Shiller wantrouwt de vastgoedmarkten

Robert Shiller waarschuwde in december in een interview met het Duitse magazine Der Spiegel voor bubble-achtige situaties, maar het is volgens hem nog te vroeg om al de alarmbel te luiden. Toch moet er wel een waakzaam oogje in het zeil worden gehouden.

Robert Shiller waarschuwde in december in een interview met het Duitse magazine Der Spiegel voor bubble-achtige situaties, maar het is volgens hem nog te vroeg om al de alarmbel te luiden. Toch moet er wel een waakzaam oogje in het zeil worden gehouden.

Het zijn namelijk niet alleen de beurzen die Shiller zorgen baren: op een aantal vastgoedmarkten zijn de waarderingen onverantwoord hoog geworden. Shiller stelt daarnaast dat de Amerikaanse beurzen de stijging van vorig jaar nog altijd niet verteerd.

Hij koppelt dit gegeven aan het feit dat de vastgoedprijzen in de VS zijn blijven stijgen. De combinatie van de hoge beurskoersen en erg stevige waarderingen voor vastgoed, leggen de kiem voor een correctie die naar de mening van Robert Shiller wel eens 10 procent of meer zou kunnen bedragen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014

Dit is de nummer 1 factor achter de prestatie van de goudprijs

Op korte termijn zijn er verschillende factoren die de goudprijs kunnen beïnvloeden, maar op lange termijn is er maar een echte drijvende kracht of zwakte voor de goudprijs en dat zijn de reële rentevoeten. Goud doet het altijd goed bij lage of negatieve reële rentevoeten, aldus Financial Sense...

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014

Dit is ‘s werelds meest succesvolle hedge fund manager

Welk hedge fund heeft sinds de oprichting ervan het meeste geld weten te verdienen? Dat is het fonds van de bekende belegger George Soros. Het George Soros Quantum Endowment fund had gemeten in dollars in 2013 zelfs zijn op een na beste jaar ooit. Dat schrijft de Financial Times deze week.

George Soros maakt zijn fonds hiermee het best presterende hedge funds ooit. Zijn fonds maakte in 2013 een winst van 5,5 miljard dollar en de totale winst sinds oprichting van het fonds komt neer op 39,6 miljard dollar. Dit blijkt uit een studie van LCH Investments die de top 20 hedge funds van 2013 op een rijtje zette.

Lees verder op

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs