Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 24046 tot 24050
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Europa staat er slechter voor dan tijdens de Grote Depressie

De trage groei van de Europese economie doet Bloomberg terugdenken aan de Grote Depressie van de jaren '30.

Vergelijken we het keurslijf van de euro met de goudstandaard van de jaren '30 dan staat Europa er zelfs nog slechter voor dan bijna honderd jaar geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Goud flash crash: een vergissing?

De goudprijs onderging gisteren opnieuw een flash crash. De handel in de goudprijs moest zelfs 10 seconden stil gelegd worden door de forse daling. In enkele minuten tijd werden 4.200 contracten gedumpt op de markt waardoor de goudprijs terug viel van $ 1.245 naar $ 1.215. Daarna kwamen er kopers op de markt en veerde de goudprijs opnieuw op naar $ 1.240. Op 10 minuten tijd werden 25.000 contracten verhandeld, goed voor 10 % van het dagelijkse gemiddelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Wall Street: zorgen om rente overbodig

De rente in de VS steeg kortstondig tot boven de 3 procent. Onderzoek wijst uit dat het verband tussen rente en bear markets niet bestaat.

Weet iemand iets meer over de correlatie tussen de rente en de evolutie van de beurskoersen op Wall Street? Het antwoord op deze vraag is niet onbelangrijk aangezien de rente op de benchmark 10-year Treasury in de VS recent flink is gestegen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Column Kees de Kort | Yellen laat zich niet gek maken

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de benoeming van Janet Yellen als het nieuwe hoofd van de Federal Reserve. Sommige commentatoren denken dat zij een speelbal kan worden van belangengroepen, maar Kees de Kort denkt daar anders over.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Inflatie eurozone zakt naar 0,8 procent

De inflatie in de eurolanden is in december gedaald tot 0,8 procent. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vandaag op basis van een eerste raming. In november bedroeg de geldontwaarding in de eurolanden nog gemiddeld 0,9 procent.