Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 2406 tot 2410
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Onzekerheid en twijfel

Handelsbeperkingen wereldwijd en Donald Trump zorgen volgens marco-econoom Kees de Kort voor onzekerheid en twijfel, waardoor er minder geïnvesteerd wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Chinese goudvoorraad blijft aangroeien

De buitenlandse muntreserves van China daalden in januari sterker dan verwacht waarbij het niveau van 3 biljoen USD niet meer werd gehaald. Dit voor het eerste in zes jaar, dit ondanks de pogingen van de overheid om het wegvloeien van buitenlandse deviezen te beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

'Eurozone en IMF bereiken gezamenlijk standpunt over Griekenland'

De eurolanden zijn met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een gezamenlijk standpunt overeengekomen om aan Griekenland te presenteren.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme beleidsmaker. Hij voegt toe dat het nog onduidelijk is of Athene de voorstellen zal accepteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

'OPEC houdt zich aan productieverlaging'

Oliekartel OPEC houdt zich grotendeels aan de productieverlaging die sinds begin dit jaar is ingegaan. Dat meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag in een rapport.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Broos onevenwicht

Er zijn heel erg weinig pure zilvermijnen. Daarmee bedoel ik mijnen die enkel zilver uit de grond halen. Zilver is gewoonlijk een bijproduct dat gevonden wordt samen met lood, zink of koper.

De productie van zilver is hierdoor minder stuurbaar. Als de vraag stijgt, kan je niet zomaar meer zilver uit de grond halen.