Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 2406 tot 2410
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Wim Boonstra: We zijn op een monetaire gletsjer terechtgekomen

Door het opkoopprogramma van de ECB zijn we op een monetaire gletsjer terechtgekomen, die langzaam maar zeker omlaag schuift. Dat zegt Wim Boonstra, Hoogleraar Economische en Monetaire Politiek en econoom bij de Rabobank in gesprek met Paul Buitink voor Café Weltschmerz. Hoe langer de ECB doorgaat met stimuleren, hoe groter de problemen uiteindelijk zullen worden. Als het aan hem ligt zou de ECB direct moeten stoppen met het opkopen van staatsobligaties, omdat dit beleid een verkeerde prikkel geeft aan landen in de Eurozone.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Zwitserse bank UBS voert negatieve spaarrente in

De Zwitserse bank UBS gaat een negatieve rente doorvoeren op spaarrekeningen van klanten met tegoeden van meer dan een miljoen euro.

De stap wordt genomen vanwege de aanhoudend lage rente in de eurozone en strengere kapitaaleisen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Helft van de zelfstandigen na pensioen nog aan het werk

De helft (50,5 procent) van de 15.873 zelfstandigen die tussen 2008 en 2014 tussen de leeftijd van 60 en 70 met pensioen gingen, is het eerste jaar na zijn pensioen nog steeds aan het werk. En twee jaar later zijn dat er nog altijd vier op de tien (41,8 procent). Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en La Libre Belgique op basis van cijfers van het sociaal verzekeringsfonds Acerta.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

61.000 belastingzondaars kunnen weer op twee oren slapen: gerecht seponeert monsterklacht

Het gerecht gaat geen onderzoek voeren naar de 61.000 Belgen die hun zwart geld regulariseerden. Dat schrijft De Tijd vandaag. Het federaal parket wil niet uitvissen wie wel of niet alles aangaf, zoals de Bijzondere Belastinginspectie vroeg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Deze bubbel is nu al even groot als de subprime-zeepbel!

In Amerika heeft er zich een zeepbel ontwikkeld die nagenoeg dezelfde kenmerken heeft als de vastgoedzeepbel in 2007, vlak voor de wereldwijde financiƫle crisis losbarstte. Staan we opnieuw op de vooravond van een crisis die heel de wereld in vuur en vlam zet?