Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24061 tot 24065
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Speelt Bitcoin een rol in de strijd tegen goud? (Kijk op de week)

Bitcoin en goud, twee gelijken en twee tegenovergestelde. Het is dan ook gebleken het afgelopen jaar dat Bitcoin meestal stijgt als goud daalt en vice versa. We kregen recent een interessant vraag hieromtrent: 

Kan die bitcoin niet een onderdeel zijn van het 'aftroggelen van geld' onder het mom 'bitcoins zijn veilig'? En dat binnen nu en enkele maanden de bitcoin op 5000 Dollar staat en dan in een keer definitief crasht, zodat iedereen zijn geld kwijt is. Precies zoals gepland. En deze mensen kunnen dan ook geen goud meer kopen. Bitcoin als afleidingsmanoevre voor goud? 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Bitcoin kan je vergelijken met de eerste auto

Als futuroloog bestudeert en onderzoekt Paul Ostendorf bij Neoversum ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, technologie, economie, milieu en duurzaamheid. Sinds een jaar of twee heeft Bitcoin zijn speciale aandacht. Hij is fervent voorstander van virtuele valuta en de binaire economie, vertelt hij tegen Management Team...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

CFO’s over Amerikaanse aandelen, bitcoins en technologie

CFO’s behoren tot de best geïnformeerde managers. Dat geldt in ieder geval voor het bedrijf waar zij zelf voor werkzaam zijn. Hoe kijken de cijferaars tegen de huidige waarderingen aan?

CFO’s (Chief Financial Officers) kunnen rekenen als de beste en zijn over het algemeen uitstekend geïnformeerd over zowel de financiële conditie van het bedrijf waar zij in dienst zijn, maar houden ook een strategische, open blik op de omgevingsfactoren die allemaal een rol spelen voor het bedrijfsleven.

Kortom, een beroepsgroep wiens visie beslist interessant is. Zo dacht CNBC er ook over en ondervroeg een groot aantal CFO’s wereldwijd over hoe zij tegen Amerikaanse aandelen kijken, bitcoins, de technologiesector en de economie overall.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Ook België laat 1 en 2 eurocent vallen

Ook In België lijken de dagen voor de muntjes van 1 en 2 eurocent geteld. Minister van Financiën Koen Geens bereidt een wetsontwerp voor dat afrondingsregels vastlegt. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

'Het is tijd voor een Europa A en een Europa B'

Het conflict in Oekraïne accentueert het dilemma waarme de EU kampt inzake haar uitbreiding, schrijft cultureel historicus Thomas van der Dunk in De Volkskrant:

‘Realistisch gezien zal het decennia, zo niet generaties duren vooraleer landen als Oekraïne, Turkije en Servië zich in die mate hebben ontwikkeld dat ze aan de toetredingscriteria voldoen. Toch wil Brussel deze landen niet verliezen en daar zijn goede redenen voor.