Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 24061 tot 24065
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Eurostat bevestigt lagere inflatie eurozone

De inflatie in de eurozone is in december uitgekomen op 0,8 procent op jaarbasis. Dat meldde het Europese bureau voor de statistiek Eurostat donderdag op basis van definitieve cijfers, die gelijk waren aan een raming eerder deze maand.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Onderzoek naar fraude bij KBC: Niets te verbergen

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) onderzoekt een miljardenstroom van de groep KBC naar verscheidene belastingparadijzen. Dat is maandag achter gesloten deuren meegedeeld aan de andere antifraudediensten in het college voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude, schrijft De Tijd vandaag. "KBC heeft niets te verbergen", reageert het bedrijf.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Nederlander gooide 47 kilo eten weg

In 2013 gooiden Nederlanders naar schatting 47 kilo voedsel weg dat nog prima te eten was. Dat is ietsje minder dan in 2010, toen we per persoon nog 48 kilo weggooiden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Het verschil tussen de crisis van jaren 30 en nu

Miljardair investeerder George Soros sprak onlangs de wellicht ooit profetische woorden: “The second act of the crisis is just beginning”. Hij maakte daarbij de vergelijking met de Grote Depressie uit de jaren 30, toen overheden ook te vroeg begonnen met bezuigingen, gedwongen door de markt. “We find ourselves in a situation eerily reminiscent of the 1930s. Keynes has taught us budget deficits are essential for counter-cyclical policies, yet many governments have to reduce them under pressure from financial markets. This is liable to push the global economy into a double-dip.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Baltic Dry Index stort in, zwaar weer op komst?

De Baltic Dry Index is het jaar slecht van start gegaan. Wat heet, de index dook maar liefst 40 procent omlaag. Is er soms slecht nieuws voor de mondiale economie op komst?