Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24066 tot 24070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Gemiddelde Amerikaan gelooft niet in herstel economie

De economie van de VS lijkt behoorlijk aan te trekken. Dat is uiteraard goed nieuws voor de gemiddelde Amerikaan. Maar wat blijkt: Main Street gelooft niet in het huidige herstel.

De crisis die in 2008 uitbrak heeft tamelijk diepe wonden geslagen in de psyche van de gemiddelde Amerikaan. Dat blijkt wel uit een onderzoek dat CNN vorige week verrichtte blijkt dat afgerond 40 procent van alle ondervraagde Amerikanen van mening is dat de Amerikaanse economie verslechtert. Slechts 24 procent is van mening dat de economie wel aantrekt. En dat is toch opvallend aangezien de meeste cijfers duiden op een wel degelijk aantrekkende economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Nobelprijswinnaar vreest voor nieuwe recessie

Een nieuwe wereldwijde recessie in 2014 ligt nog altijd op de loer, vooral omdat overheden er niet in slagen om de torenhoge staatsschulden terug te dringen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Het slimme geld stort zich en masse op Spaanse huizenmarkt

De Spaanse huizenmarkt is sinds haar piek met circa 40 procent teruggevallen. Het slimme geld stort zich nu en masse op de casa en vecht elkaar daarbij bijkans de tent uit.

De Spaanse huizenmarkt is er eentje van hoge toppen en diepe dalen. Gedreven door goedkoop geld dankzij de invoering van de euro schoten de huizenprijzen de lucht in en verdubbelden in waarde in een luttel aantal jaren. Goed nieuws zo op het eerste gezicht voor de vele Spanjaarden met een eigen huis: maar liefst 83 procent van alle huizen in Spanje betreft een koopwoning. De crisis gooide roet in het eten. Vanaf 2007/2008 was het vastgoedfeestje ten einde en daalden de huizenprijzen met meer dan 40 procent. Hieronder kunt u zien hoe een huizenmarkt zeepbel eruit ziet.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Weer lagere koersen op beurzen Europa

De handel ondervond wederom tegenwind van de vrees dat de Federal Reserve het steunbeleid binnenkort zal gaan terugschroeven, na positieve berichten over de Amerikaanse economie.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,1 procent lager op 383,71 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 601,83 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt gingen 0,6 tot 1,2 procent omlaag. Londen hield de schade beperkt met een koersverlies van 0,2 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

E-Gold: de eerste virtuele door goud gedekte cryptovaluta is een feit

Het leek slechts een kwestie van tijd te zullen worden alvorens de eerste digitale munt volledig gedekt door het equivalent in goud, of zilver, platinum of palladium in het leven zou worden geroepen. Inderdaad, inmiddels is het zover. E-Gold zag het licht, maar we maken ons sterk dat we meer van deze digitale munten kunnen mogen verwachten.

De komst van de virtuele munten moet in een bredere context bekeken worden, namelijk in die van de heimwee naar de goudstandaard. De wereld wordt overspoeld door gratis geld dat in grote hoeveelheden door de centrale banken wordt gedrukt. De hoeveelheden zijn zo gigantisch dat de waarde van geld in twijfel wordt getrokken.