Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 24076 tot 24080
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 december 2013

Is er een toekomst voor Europees schaliegas?

Dankzij de ‘frackingrevolutie’ betalen Amerikaanse chemie- en staalbedrijven nu amper een derde van wat hun Europese concurrenten voor aardgas ophoestenen slechts half zoveel voor elektriciteit. Europa heeft grote schaliegasreserves (hoofdzakelijk in Frankrijk en Polen), maar tot een Europese frackingrevolutie zal het nog niet zo snel komen, meldt Breaking Views.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 21 december 2013

4 jaar Valutaoorlog: Een Geïllustreerde Gids

While central bank intervention in the foreign exchange markets is nothing new, the last 4 years have seen unprecedented use of direct and indirect (jawboning) manipulation of exchange rates. As Goldman Sachs notes non-cooperative exchange-rate mechanics (i.e. currency wars) remains the new normal dynamic in world markets; and while some of the moves are generally consistent with cyclical (or structural conditions), efforts by central banks to 'manage' developed market rates in a low volatility range may come under further pressure with the Fed "tapering" as emerging market nations face money flow crises.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Beurs.com stelde Willem Middelkoop 5 interessante vragen

Eerder had ik al de eer en het genoegen om enkele vragen te mogen stellen aan de rijzende ster van Wall Street, Jesse Colombo. Gelukkig had ik ook de eer en het genoegen om enkele vragen te mogen stellen aan een van Nederlands grootste experts op het gebied van de monetaire werking, Willem Middelkoop.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Marc Faber’s drie gewaagde voorspellingen

Marc Faber komt geregeld aan het woord bij Slim Beleggen. Wat nog ontbrak: een aantal pittige voorspellingen voor het komend jaar. Welnu, in een interview gisteren liet de Zwitser zich weer eens van zijn beste, meest bearish kant zien.

Dat Marc Faber over het algemeen een weinig zonnige kijk heeft op de beurs, mag bekend worden verondersteld. De titel van zijn nieuwsbrief, de Gloom Boom & Doom report laat ook weinig ruimte voor misinterpretatie. Bij ‘Talking Numbers‘ stak Faber flink zijn nek uit en kwam met een drietal gewaagde voorspellingen voor wat beleggers naar zijn mening allemaal te wachten staat in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

China wil geen dollars meer … maar goud!!

Voglens Bloomberg's Ken Goldman heeft China de meeste analisten altijd een hak gezet, zeker op het gebied van grondstoffen - kijk maar naar ijzererts, koper,... China was altijd de drijvende kracht achter de prijsevolutie. De prijs van goud gaat dan wel omlaag, maar China is de drijvende kracht achter de schermen van de goudmarkt. China wil geen Amerikaanse dollars meer, het wil goud.