Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 24076 tot 24080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

CFO’s over Amerikaanse aandelen, bitcoins en technologie

CFO’s behoren tot de best geïnformeerde managers. Dat geldt in ieder geval voor het bedrijf waar zij zelf voor werkzaam zijn. Hoe kijken de cijferaars tegen de huidige waarderingen aan?

CFO’s (Chief Financial Officers) kunnen rekenen als de beste en zijn over het algemeen uitstekend geïnformeerd over zowel de financiële conditie van het bedrijf waar zij in dienst zijn, maar houden ook een strategische, open blik op de omgevingsfactoren die allemaal een rol spelen voor het bedrijfsleven.

Kortom, een beroepsgroep wiens visie beslist interessant is. Zo dacht CNBC er ook over en ondervroeg een groot aantal CFO’s wereldwijd over hoe zij tegen Amerikaanse aandelen kijken, bitcoins, de technologiesector en de economie overall.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Ook België laat 1 en 2 eurocent vallen

Ook In België lijken de dagen voor de muntjes van 1 en 2 eurocent geteld. Minister van Financiën Koen Geens bereidt een wetsontwerp voor dat afrondingsregels vastlegt. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

'Het is tijd voor een Europa A en een Europa B'

Het conflict in Oekraïne accentueert het dilemma waarme de EU kampt inzake haar uitbreiding, schrijft cultureel historicus Thomas van der Dunk in De Volkskrant:

‘Realistisch gezien zal het decennia, zo niet generaties duren vooraleer landen als Oekraïne, Turkije en Servië zich in die mate hebben ontwikkeld dat ze aan de toetredingscriteria voldoen. Toch wil Brussel deze landen niet verliezen en daar zijn goede redenen voor.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Column Kees de Kort | Aan de consumentenkant is het heel wat minder prettig

Het mooie groeicijfer voor de Amerikaanse economie is te danken aan kostenbesparingen bij bedrijven. Wil de groei doorzetten, dan moeten ook consumenten er flink op vooruitgaan.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Japan zet weer in op kernenergie

De regering besloot na de ramp in Fukushima om het gebruik van kernenergie af te bouwen.

In het binnenkort te verschijnen Japanse energieplan zal kernenergie omschreven worden als een "belangrijke" energiebron. Daarmee wordt afgestapt van het plan om het gebruik van nucleaire energie af te bouwen, zo heeft de Japanse minister van Industrie Toshimitsu Motegi verklaard.