Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24081 tot 24085
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

'Het is tijd voor een Europa A en een Europa B'

Het conflict in Oekraïne accentueert het dilemma waarme de EU kampt inzake haar uitbreiding, schrijft cultureel historicus Thomas van der Dunk in De Volkskrant:

‘Realistisch gezien zal het decennia, zo niet generaties duren vooraleer landen als Oekraïne, Turkije en Servië zich in die mate hebben ontwikkeld dat ze aan de toetredingscriteria voldoen. Toch wil Brussel deze landen niet verliezen en daar zijn goede redenen voor.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Column Kees de Kort | Aan de consumentenkant is het heel wat minder prettig

Het mooie groeicijfer voor de Amerikaanse economie is te danken aan kostenbesparingen bij bedrijven. Wil de groei doorzetten, dan moeten ook consumenten er flink op vooruitgaan.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Japan zet weer in op kernenergie

De regering besloot na de ramp in Fukushima om het gebruik van kernenergie af te bouwen.

In het binnenkort te verschijnen Japanse energieplan zal kernenergie omschreven worden als een "belangrijke" energiebron. Daarmee wordt afgestapt van het plan om het gebruik van nucleaire energie af te bouwen, zo heeft de Japanse minister van Industrie Toshimitsu Motegi verklaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Bitcoins Bonanza !

Bitcoins populariteit neemt sterk toe, mede dankzij een groot aantal apps die het mogelijk maken om snel en goedkoop betalingen te doen via de smartphone.

De stormachtige ontwikkelingen rond bitcoins, en in mindere mate alternatieve cryptovaluta zoals Litecoin, zijn amper bij te houden. Een groot aantal ontwikkelaars heeft zich gestort op het ontwikkelen van apps om heel eenvoudig, en goedkoop uiteraard, betalingen te doen. En dat concept slaat bij steeds meer consumenten aan, temeer daar er een majeure shift plaatsvindt tussen ‘gewone’ pc’s en laptops, en tablets en smartphones. Het succes van bitcoins zal in sterke mate samenhangen met de adoptie van consumenten van betalen met mobiele apparaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Is het tijd voor de witte vlag voor goud?

Na een immense bull run van 12 jaar is het vet van de soep voor de goudprijs. Als we naar de grafiek kijken van goud, dan kan je stellen dat het feest gedaan is en dat het alleen maar verder bergaf kan gaan. De goudkoers daalde met een derde sinds zijn piek in 2011 en doet het daarmee slechter dan de correctie van 2008. Moeten goudkevers de witte vlag hijsen en zich overgeven?