Nieuws / Artikelen met het woord

57309 artikelen gevonden. Artikel 24096 tot 24100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

E-Gold: de eerste virtuele door goud gedekte cryptovaluta is een feit

Het leek slechts een kwestie van tijd te zullen worden alvorens de eerste digitale munt volledig gedekt door het equivalent in goud, of zilver, platinum of palladium in het leven zou worden geroepen. Inderdaad, inmiddels is het zover. E-Gold zag het licht, maar we maken ons sterk dat we meer van deze digitale munten kunnen mogen verwachten.

De komst van de virtuele munten moet in een bredere context bekeken worden, namelijk in die van de heimwee naar de goudstandaard. De wereld wordt overspoeld door gratis geld dat in grote hoeveelheden door de centrale banken wordt gedrukt. De hoeveelheden zijn zo gigantisch dat de waarde van geld in twijfel wordt getrokken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Grootste 'schip' ter wereld breekt alle records

Shell heeft het grootste schip ter wereld gebouwd. De Prelude is met 488 meter lengte ruim 45 meter groter dan het Empire State Building en zelfs 90 meter langer dan het tweede grootste schip. De Prelude is verder 74 meter breed en 110 meter hoog. Het gevaarte weegt 600.000 ton.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Olieafhankelijkheid... China's echte economische achilleshiel?

Terwijl Amerika dankzij de schaliegasrevolutie de olie-onafhankelijkheid nadert en volgend jaar wellicht het grootste olieproducerende land ter wereld wordt dat geen lid is van OPEC, werd China dit jaar ’s werelds grootste netto-importeur van ruwe olie. China is nu voor 57% afhankelijk van olie-import als gevolg van de groeiende Chinese autocultuur. Bij het begin van deze eeuw was dat amper 32%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

'Banken moeten 55 miljard opzij zetten'

Banken moeten zichzelf gaan redden en de 55 miljard moeten uiterlijk in 2028 klaar staan in een speciaal Europees reddingsfonds.

Dit berichtte zaterdag het Duitse dagblad Süddeutsche Zeitung over het topoverleg in Berlijn over de Europese bankensector.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

Baidu gestopt met Bitcoin na koersval

China’s grootste interzoekmachine Baidu accepteert niet langer Bitcoins nadat de virtuele munt vrijdag in een vrije val is geraakt. Het bedrijf zegt dat hevige koersfluctuaties het noodzakelijk maken om gebruikers te beschermen.