Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2411 tot 2415
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Robotisering snijdt erin

Mede dankzij het beleid van de ECB en de Fed neemt de ongelijkheid alleen maar toe, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Voor de onderkant van de samenleving zal 2016 er marginaal beter uitzien, voor de bovenkant van de samenleving was het een prachtig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Goudprijs loopt op tot hoogste niveau in drie maanden

De goudprijs is woensdag opgelopen tot het hoogste niveau in drie maanden tijd. De internationale politieke onrust sinds Donald Trump in de Verenigde Staten aan de touwtjes trekt, maakt beleggers onzeker. 

Daarmee valt de 'vlucht' naar het edelmetaal als relatief veilige haven te verklaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Onzekerheid in de markt niet direct zichtbaar

Een voormalige TV ster als president van de Verenigde Staten zorgt niet gelijk voor onzekerheid op de markten, zo blijkt.

De Dow Jones Industrial Average staat comfortabel boven de 20.000 en ook de S&P 500 noteert dicht bij haar all-time high van afgelopen januari.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Goudmijnsector terug op overnamepad

Na een aantal moeilijke jaren gaan de goudmijnen opnieuw op overnamepad. Door de stijging van de goudprijs en door kostenverlagingen staat de sector er beter voor, waardoor ze eindelijk de ruimte hebben hun ondergrondse goudreserves aan te vullen. Dat doen ze niet alleen door nieuwe investeringen in bestaande mijnen, maar ook door andere bedrijven in de sector over te nemen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Europa kan stimuleringsbeleid VS niet volgen

In de Verenigde Staten trekt de economische groei aan. Ook de inflatie loopt dankzij de plannen van nieuwe president Donald Trump weer op. Voor Europa is het lastig om de Trump-strategie te kopiëren. Het is tevens afwachten of het continent profiteert van de Amerikaanse opleving.