Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 24101 tot 24105
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Voor iedere ounce goud op de Comex circuleren 79 claims

Op de Comex worden termijncontracten voor goud verhandeld, een markt waar goudhandelaren en producenten het prijsrisico van hun fysieke voorraad kunnen afdekken. Op deze termijnmarkt circuleren 79 claims op elke troy ounce fysiek goud, een nieuw record.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Goudprijs naar laagste niveau sinds 2010

De prijs van goud is vandaag gedaald tot het laagste niveau sinds augustus 2010. De daling volgt op het besluit van de Federal Reserve (Fed) om al volgende maand een voorzichtig begin te maken met de afbouw van zijn ruime stimuleringsbeleid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Voorzitter Europarlement kraakt bankenunie

Dat heeft de voorzitter van het EP, Martin Schultz, donderdag gezegd tijdens de bijeenkomst van de Europese regeringsleiders.

Schultz zei tijdens de Europese Raad dat het systeem om banken te redden of op te doeken simpeler en effectiever moet zijn, dan wat woensdagavond door de ministers van financiƫn is afgesproken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

EU vestigt hoop op defensie als banenmotor

De Europese defensie-industrie moet sterker worden. De staatshoofden en regeringsleiders van de 28 EU-landen zien de defensie-industrie als motor voor banen, innovatie en groei.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Wim Grommen: Hoe ontstaat die hausse op de aandelenmarkt?

Volgens Wim Grommen ontstaat er van tijd tot tijd een hausse op de aandelenmarkt door een opbloei van de economie, waarbij bedrijven hun aandelen splitsen en de koers/winst verhoudingen verder oplopen. Hij ziet parallellen tussen de periode 1920-1930 en de periode 1990-2000. Er volgt een verzadigingsfase die een nieuwe beurscrash inluidt.