Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24111 tot 24115
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

'Herstel eurozone niet geraakt door BRICs'

Het economisch herstel in de landen die de euro gebruiken wordt nauwelijks gehinderd door lagere groei in de BRIC-landen, Brazilië, Rusland, India en China.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Aantal faillissementen in detailhandel op recordhoogte

Na zes kwartalen van omzetkrimp begint de zwakke consumptie haar sporen achter te laten in de Nederlandse detailhandel. Het aantal faillissementen in de sector bereikte in het derde kwartaal het hoogste punt ooit gemeten.

Bron: hol.es
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Bitcoin, het nieuwe goud?

Goudgekkies. Ze zijn dit jaar nogal stil op de verjaardagsfeestjes. Niet zo gek, want de goudprijs is dit jaar al met meer dan een kwart gedaald. Komt niet helemaal overeen met de theorie van de goudliefhebbers. Omdat centrale banken veel geld in het systeem pompen kon het niet anders dan dat de goudprijs omhoog zou moeten blijven gaan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

€500.000 Europese subsidie voor een virtuele boerderij

Acht Roemenen hebben de afgelopen drie jaar in totaal een half miljoen euro aan Europese landbouwsubsidie ontvangen voor hun virtuele boerderij in het Facebook spel Farmville. Ze kregen een bedrag van €100 tot €150 voor iedere virtuele koe die ze in de wei rond lieten grazen. Drie verdachten maken bezwaar, omdat nergens duidelijk vermeld wordt dat de subsidie alleen voor fysieke koeien bestemd is.

Bron: mt.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl): 'Bitcoin gaat harder dan iDEAL'

Sinds Thuisbezorgd begin november Bitcoin als geldig betaalmiddel accepteert, vinden volgens Groen een paar honderd transacties per dag in Europa plaats (in Nederland 100), wat neerkomt op zo'n 6.000 euro omzet per maand. 'Als je beseft dat we maandelijks over de miljoen bestellingen behandelen, begrijp je dat het nog geen grote impact heeft op onze omzet. Het valt vrijwel in het niet.' Toch ziet Groen de potentie van Bitcoin. 'Als je het vergelijkt met andere betaalmogelijkheden die we geïmplementeerd hebben, zoals creditcard en iDEAL, dan gaat het met Bitcoin een stuk harder. Bij iDEAL hadden we in de eerste fase slechts tien betalingen op een dag.'