Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24111 tot 24115
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Ze hollen jouw en mijn euro uit

Wat is de euro nog waard? Steeds minder, dankzij het geknoei van centrale banken en politici. De munt zal het niet redden, vreest monetair econoom Edin Mujagic. En dat is nog niet eens het ergste.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Kerst keerpunt economie. Geloof het maar niet.

In de donkere dagen voor kerst ziet de Nederlandse economie steeds meer lichtpuntjes. Bedrijven durven weer te investeren, steeds meer burgers halen de hand van de knip en het vertrouwen van ondernemers en gezinnen in de economie groeit met de dag.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

2014: stoppen met doemdenken?

Het einde van dit jaar geeft redenen voor een voorzichtig optimisme over de economische ontwikkelingen in 2014. In de VS is de strijdbijl tussen de democraten en republikeinen voorlopig begraven. Dit heeft geleid tot een akkoord over de begroting en opluchting bij het bedrijfsleven. Daarnaast maakte de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) bekend dat er geleidelijk aan minder geld in de economie zal worden gepompt; de bankbiljettenpers gaat langzamer draaien. Het door deskundigen verwachte negatieve effect op beursontwikkelingen bleef uit. Beleggers kijken vooral naar de gunstige vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en het feit dat de Fed de rente rond de nul houdt. Ook de geleidelijke manier waarop de geldstimulans wordt afgebouwd, speelt een rol bij de positieve stemming. Het goede nieuws uit de VS pakt goed uit voor de wereldeconomie: de Amerikaanse economie is een belangrijk trekpaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 december 2013

Amerikaanse economie verrast in positieve zin

De Amerikaanse economie is volgens de derde, en finale, schatting in Q3 met 4,1 procent op jaarbasis gegroeid. Een mooie meevaller waar vooraf door economen geen rekening mee werd gehouden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 december 2013

Is er een toekomst voor Europees schaliegas?

Dankzij de ‘frackingrevolutie’ betalen Amerikaanse chemie- en staalbedrijven nu amper een derde van wat hun Europese concurrenten voor aardgas ophoestenen slechts half zoveel voor elektriciteit. Europa heeft grote schaliegasreserves (hoofdzakelijk in Frankrijk en Polen), maar tot een Europese frackingrevolutie zal het nog niet zo snel komen, meldt Breaking Views.