Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 24116 tot 24120
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Het drama Frankrijk in 4 grafieken

Terwijl her en der in Europa economische hervormingen langzaam hun vruchten afwerpen, is er één land dat steeds verder achterop raakt: Frankrijk. Z24 brengt de treurnis in beeld.

De achilleshiel van de Fransen is het gebrek aan concurrentiekracht. Vorige maand kreeg het land nog een waarschuwing van de OESO om de oren omdat het achterloopt met het hervormen van de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de goud markt worden steeds sterker

Met goud gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de goudprijs. Enkele grootbanken hebben mogelijk de goud prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de goudprijs omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Let op! Tapering is geen verstrakking!

De Federal Reserve heeft laten weten dat het zijn aankoopprogramma van $ 85 miljard per maand zal verminderen naar $ 75 miljard. Daar staat tegenover dat ze zich ertoe verbindt om de rentevoet veel langer op 0 % te houden, zelfs als de werkloosheidsgraad zou dalen tot 6,5 procent. Van een strakker monetair beleid kan je dan moeilijk spreken, tapering is geen verstrakking.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

In 2013 verdiende deze man $ 37 miljoen per dag

Er is een goede reden waarom Warren Buffett de beste belegger is op aarde en wordt gezien als een van de meest succesvolle beleggers aller tijden. Het afgelopen jaar verdiende het orakel van Omaha een slordige $ 37 miljoen per dag, hiermee doet hij beter dan de beste hedge funds.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Pensioenfondsen halen hoogste dekkingsgraad sinds 2011

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen heeft in november het hoogste punt sinds juni 2011 gehaald.