EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24116 tot 24120 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 1 april 2014

Investeerders kopen weer funds die in goud investeren

Tot spijt van wie het benijdt, heeft het goud tot dus ver dit jaar een hartverwarmende prestatie neergezet. Nogal wat waarnemers waren nochtans van mening dat de negatieve trend uit 2013 zich dit jaar gewoon zou herhalen: goud, zilver, platina en de andere edelmetalen zouden weer een pak voor de broek krijgen.

Tot op heden is dat dus niet gebeurd. Eén van de belangrijkste factoren die de markt voor goud ondersteunen is precies het gedrag van de investeerders. Die organiseerden vorig jaar de grote exodus door massaal geld terug te trekken uit de exchange-traded funds. De beheerders van die fondsen waren zodoende gedoemd om fysiek goud te verkopen, met de gekende gevolgen van dalende koersen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 april 2014

Kan de zilverprijs nog eens 50 % dalen?

De meeste grondstofspecialisten verwachten een hogere zilverprijs de komende jaren. Zilver wordt in grote mate geconsumeerd door steeds meer technologische en medische toepassingen. Er zijn al verschillende berichten geweest dat bedrijven zilver hamsteren omdat er tekorten dreigen. Maar als iedereen een prijsstijging verwacht, kan het tegenovergestelde wel eens waar worden. In tegenstelling tot de goud-ETF's hebben de zilver-ETF's vorig jaar zilver toegevoegd aan hun reserves. Als deze trend keert, kan dit de prijs alsnog nog eens onderuit halen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 1 april 2014

Dit is hoe echt geld werd gewisseld naar fiat geld

Voor 1933 kon je een briefje van $ 100 Treasury Note omwisselen bij een bank voor $ 50 goud en $ 50 zilver. In 1933 veranderde er iets. Als je dan naar de bank ging met dezelfde vraag, kreeg je als antwoord: sorry, dat gaat niet - ik kan je wel 2 briefjes van $ 50 Federal Reserve Notes geven. Vanaf toen veranderde de financiële wereld compleet en vandaag zitten we in de eindfase van dit spel. Dit is hoe de Rotschilds het financieel landschap hebben herschapen in hun voordeel, aldus Silver Doctors...

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 1 april 2014

De globale brain drain: 'Talent is de nieuwe olie'

Anne-Christine Poujoulat’s Werelds meest precaire natuurrijkdom is niet olie, voedsel of water, maar talent. “Peak talent zal er voor zorgen dat we peak oil nooit zullen meemaken,” aldus Jim Russell in de Pacific Standard.

Anne-Christine Poujoulat’s Werelds meest precaire natuurrijkdom is niet olie, voedsel of water, maar talent. “Peak talent zal er voor zorgen dat we peak oil nooit zullen meemaken,” aldus Jim Russell in de Pacific Standard.

Volgens de professoren Michael Teitelbaum van Harvard en Jay Winter van Yale leeft ruim de helft van de wereldbevolking nu al in vergrijzende landen met een vruchtbaarheidsgraad van minder dan 2,1 kinderen per vrouw (de minimumvereiste om de bevolking stabiel te houden).

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 1 april 2014

Koper wordt zachtjes aan een ‘koopje’

De macrocijfers met betrekking tot de Chinese economie werden de afgelopen weken niet zo goed onthaald, en dit had gevolgen op de koers van het koper. Het lijkt er wel op alsof de Chinese economie inderdaad stoom aan het aflaten is. De doemdenkers komen meteen op de proppen met een ‘worst case scenario’. Inderdaad, het verhaal van de harde landing duikt weer op.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs