Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 24116 tot 24120
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Must see documentaire over deze legendarische belegger

John Templeton is misschien wel de meest legendarische belegger ooit, hij was dan ook het grote voorbeeld van Warren Buffett. Wie in 1954 $ 10.000 investeerde bij John Templeton zag zijn vermogen 40 jaar later aangroeien tot meer dan $ 2 miljoen. John Templeton is de grondlegger van het tegendraads beleggen en is de vader van de simpelste beleggingstechniek die er bestaat: goedkoop kopen en duur verkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Waarom Google miljarden betaalt voor een thermostaat

Google heeft 2,3 miljard euro op tafel gelegd voor Nest Labs, een Californisch bedrijfje dat slimme thermostaten en rookdetectors bouwt. Verrassend, zeggen veel observatoren. Waarom doet Google zijn op één na grootste overname ooit in het domein van de domotica?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Shell en Gazprom Neft boren naar schalie-olie

Shell en Gazprom Neft zijn begonnen met een eerste reeks proefboringen naar schalie-olie in Siberië. De bedrijven willen verspreid over dit jaar en volgend jaar vijf bronnen aanboren in het zogeheten upper Salym-veld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Oh oh! Bedrijven op Wall Street terug netto verkopers van eigen aandelen

Een van de voornaamste redenen waarom de winsten per aandeel vorig jaar (en de jaren daarvoor) stegen, was de inkoop van eigen aandelen door de bedrijven. En de bedrijven van de S&P 500 deden dit massaal. Dit wijst er op dat deze bedrijven hun aandelen goedkoop achten en het ondersteunde tegelijkertijd de koersen. Maar in het vierde kwartaal hebben de bedrijven het geweer van schouder veranderd.