Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 2416 tot 2420
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

'Behoud hechte handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk'

De Nederlandse regering moet de hechte handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk ook na de uittreding uit de EU behouden. Ook zou de Tweede Kamer nauw betrokken moeten blijven bij de onderhandelingen over de Brexit.

Dat staat in een dinsdag gepubliceerd rapport met aanbevelingen van de vaste commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Beschikt Europa weldra over eigen monetair fonds?

We kennen allemaal het Internationaal Monetair Fonds (IMF), een VN-organisatie voor internationale samenwerking op monetair gebied, bestrijding van financiële crisissen en kredietverlening voor staten met betalingsproblemen. Zulke organisatie kan ook op Europees niveau worden toegepast, dat is alvast het voorstel van de Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem en de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Waarde euro loopt op na Frans verkiezingsdebat

De waarde van de euro is dinsdagochtend opgelopen naar het hoogste peil ten opzichte van de dollar in zes weken.

Op de valutamarkt werd onder meer gereageerd op het eerste tv-debat tussen de vijf grootste kandidaten voor het presidentschap van Frankrijk. Een peiling wees de eurogezinde Emmanuel Macron aan als winnaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

De tijd dringt voor Oekraïne: Westerse steun taant

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft het zo stilaan gehad met Oekraïne. Dit weekend nam Kiev tegen het advies van het IMF in de beslissing om al het goederentransport tussen West-Oekraïne en de opstandige regio Donbass op te schorten. Voor het IMF was dat het sein om een nieuw noodsteunpaket op de lange baan te schuiven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

Noorwegen heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land prijkt voor het eerst bovenaan het World Happiness Report van de VN. België stijgt opnieuw één plaatsje, naar nummer 17. "In Noorwegen betalen ze gráág belastingen, omdat ze weten waarvoor. Daar kunnen wij nog iets van leren", zegt geluksexpert Leo Bormans.