Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 24156 tot 24160
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Meteen 18.000 kandidaten voor 390 jobs in Griekenland

De crisis blijft zwaar doorwegen op de Griekse bevolking. Nadat OTE, de grootste telefoon- en internetaanbieder in het land, 390 vacatures vrijgaf, meldden zich bij de personeelsdienst meteen 18.000 kandidaten aan. "En dat aantal blijft toenemen", aldus een medewerker van OTE.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Drie miljoen mensen ontvangen pensioenuitkering

Eind 2012 ontvingen drie miljoen personen een pensioenuitkering van een Nederlands pensioenfonds, een stijging van 16,7 procent ten opzichte van 2007.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Noord-Korea verkoopt goud aan China?

Volgens persbureau Yonhap heeft Noord-Korea dit jaar veel goud verkocht aan China. Het communistische land zou in economische crisis verkeren en om die reden goud verkocht hebben. Volgens de Zuid-Koreaanse overheid heeft haar geisoleerde noorderbuur een goudvoorraad van ongeveer 2.000 ton.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Russische roebel heeft eindelijk een symbool

De Russische roebel heeft nu eindelijk een symbool gekregen. Elvira Nabiullina, de gouverneur van de Russische centrale bank, kondigde het nieuwe symbool gisteren aan. Uit verschillende inzendingen werd de P met een horizontaal streepje gekozen. Rusland ziet in de roebel een rol weggelegd als een wereldreservemunt en daar hoort een herkenbaar teken bij. Het teken komt volgend jaar op munten en biljetten te staan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Het exorbitante privilege van de Verenigde Staten

De Franse minister van Financiën Valéry Giscard d’Estaing omschreef de positie van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt als een exorbitant privilege. De VS was het enige land dat dollars bij kon drukken, terwijl de rest van de wereld alleen aan dollars kon komen door goederen te exporteren naar de rest van de wereld. Deze grafiek op Marketupdate laat zien wat daar het gevolg is geweest.