Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 24156 tot 24160
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Letland is lid van eurozone

Letland is deze nacht officieel de achttiende lidstaat van de eurozone geworden, ondanks tegenkanting vanuit de bevolking van het land met twee miljoen inwoners. Om middernacht namen de Letten afscheid van 2013 en van hun munt de lats.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Wall Street met records het jaar uit

De effectenbeurzen op Wall Street hebben hun beste jaar sinds eind jaren 90 dinsdag in stijl afgesloten. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Letland wordt straks 18de euroland

Op 1 januari 2014 wordt Letland het 18de land dat de euro als officiële betaalmiddel invoert. Sinds de uitgave van de Europese munten en biljetten in 2002 zijn er zo al zes landen bijgekomen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Banken onder de duim

De splitsing van banken in spaarbanken en risicovolle banken dreigt te verzanden.

Ook het aftoppen van bonussen lijkt te mislukken. De enige manier om banken met hun neus op de feiten te drukken lijkt stemmen met de voeten. Iedereen die het niet eens is met de manier waarop banken met het hun toevertrouwde geld omgaan zou zijn rekeningen moeten verplaatsen naar een bank die die wel te vertrouwen is. Een ouderwetse spaarbank dus. Als we dat allemaal doen hoeft de overheid niet eens regels te maken, dan is het een voldongen feit. Waar wachten we nog op?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 31 december 2013

Portugese president voert strenge besparingsmaatregelen in

De Portugese president Anibal Cavaco Silva heeft ondanks het volksprotest toch de drastische besparingsmaatregelen voor 2014 ingevoerd. Zijn besluit werd vandaag in het staatsblad gepubliceerd. Portugal wordt zwaar getroffen door de eurocrisis. De begroting 2014 is de strengste sinds 1977 en voorziet in een besparing van 3,9 miljard euro, of 2,3 procent van het bruto binnenlands product. Portugal wil in juni volgend jaar uit het Europese hulpprogramma stappen.