Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 24176 tot 24180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

2014 wordt een revolutionair jaar!

2014 zal als het aan Citigroup’s Willem Buiter ligt een revolutionair jaar worden voor de mondiale economie. Een interessante uitspraak die schreeuwt om een nadere toelichting.

Willem Buiter is zeer gerespecteerd en gerenommeerd econoom verbonden aan Citigroup. En hoewel ook hij, als ieder ander, wel eens de plank misslaat (Griekenland zou uit de euro stappen) wordt zijn visie alom uitgeplozen. Welnu, Buiter verwacht veel van 2014. Erg veel gezien zijn uitspraak dat aankomend jaar een ‘revolutionair jaar’ zal worden.

Bron: mt.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Waarom Bitcoin de oplossing is

Marc van der Chijs, een van de succesvolste Nederlanders in het buitenland, maakt zich hard voor de virtuele valuta Bitcoin. 

Marc van der Chijs, sinds begin dit jaar partner bij CrossPacific Capital, een venture capital firma in Vancouver, draagt de virtuele valuta Bitcoin een warm hart toe. De ondernemer, die onder meer Tudou.com (de YouTube van China) opzette en naar de beurs bracht, kwam eerder prominent voor in onze lijst van 33 wereldleiders. Van der Chijs heeft een aantal wallets met in totaal een paar honderd Bitcoins. Hoewel hij zelf vindt dat dit geen naam mag hebben, zijn die paar honderd Bitcoins met de huidige koers flink wat waard. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Herstel Amerikaanse huizenmarkt is een dead-cat bounce

De Amerikaanse Dow Jones Home Construction Index staat dit jaar op een verlies van 18 % tegenover een stijging van meer dan 20 % voor de S&P 500. Het typeert de gezondheid van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Het herstel ervan wordt dikwijls aangehaald als zijnde een kracht van de Amerikaanse economie, maar in feite was het herstel niets minder dan een dead-cat bounce, een vals herstel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Komt er een goud gedekte digitale munt?

Het is of het was slechts een kwestie van tijd vooraleer het succes van Bitcoin overgedaan zal worden door een digitale munt die gedekt is door fysiek goud, zilver of een andere "store of value". Die dag lijkt stilaan aangebroken...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Amerikaanse economie komt volgend jaar uit revalidatie

Wie een ongeval heeft gehad, zal tijdens het genezingsproces mogelijk een periode van revalidatie moeten doorlopen. Maar niet alleen mensen en dieren moeten revalideren: ook de economie heeft vaak een herstelperiode nodig.

De Amerikaanse economie komt volgend jaar uit die revalidatie periode en zal zich dan opnieuw in een blakende gezondheidstoestand bevinden. Dat lazen we in een rapport van Ethan Harris en het Merrill Lynch team. Harris en zijn team hebben zich in het verleden al eens eerder gemanifesteerd.