Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24186 tot 24190
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Enkele grafieken die je moet zien

Een grafiek zegt soms meer dan duizend woorden. Ik zocht daarom enkele zeer interessante grafieken bij elkaar die voor discussie vatbaar zijn. Laat je maar eens gaan wat je denkt van onderstaande evoluties van de laatste jaren...

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Bank of America betaalt nog altijd voor de kredietcrisis

De Bank of America moet nog steeds de gevolgen van de financiële crisis dragen. Vandaag maakte de bank bekend dat ze 404 miljoen dollar gaat betalen aan de hypotheekfinancierder Freddie Mac om de juridische strijdbijl te begraven. Het conflict houdt verband met risicovolle kredieten (zogenaamde subprime-kredieten) die tussen 2000 en 2009 werden verkocht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

De prijs van deze grondstof kan exploderen in december

Een win-win situatie komt ten einde. Het highly enriched uranium (HEU) programma tussen de VS en Rusland loopt op zijn laatste benen. Amerikanen kregen zo grondstof waarmee ze al jaren 1/10 van hun energievoorziening mee behelpen en de Russen kregen harde valuta in de plaats. Maar de laatste zending Russisch uranium naar de Verenigde Staten is ondertussen vertrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Europa: downgrade door Morgan Stanley

Waar veel marktpartijen Europa op hun favoriete regio hebben gezet, verkies Morgan Stanley een andere weg. De zakenbank beschouwt Europa niet als the place to be.

Morgan Stanley verlaagde vandaag de Europese financiële markten vandaag van ‘overweight‘ tot ‘neutral.‘ Een opmerkelijke stap aangezien veel andere marktpartijen juist verwachten dat de aandelenmarkten in Europa het beter zullen doen in 2014 dan die van de VS of Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

15 signalen dat we de piek naderen van een immense bubbel

We horen steeds vaker dat alles goed gaat, maar je moet geen Nobelprijs winnaar zijn om te zien dat dit niet het geval is. De markten lopen veel verder voorop de economie en hoewel de markten niet altijd de evolutie van de economie volgen, is er toch enig verband waardoor een te grote discrepantie zorgt voor een correctie. Het tijdstip bepalen dat de bubbel barst is onmogelijk, maar The Economie Collapse ziet wel 15 signalen dat het niet veel langer kan duren.