Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24186 tot 24190
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Federal Reserve koopt de meeste staatsobligaties!

Economisch herstel? Nee hoor, de Federal Reserve hanteert nog steeds het protocol dat hoort bij een ernstige monetaire crisis. Elke maand koopt de centrale bank $85 miljard aan schuldpapier. Een duizelingwekkend getal dat niet meer te begrijpen is. Totdat je de volgende grafieken op Marketupdate gezien hebt!

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Britten gaan plastic bankbiljetten uitgeven

De Britse centrale bank geeft vanaf 2016 plastic bankbiljetten uit. Die gaan ruim twee keer zo lang mee als die van het traditionele katoenpapier en zijn moeilijker te vervalsen, stelde de bank. Ook de kans dat ze ongeschonden uit de wasmachine komen, is een stuk groter.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Column Kees de Kort | Travestie van het beleggen

Wereldwijd zijn de beleggers nog maar op één ding gefocust: de vergadering van de Amerikaanse centrale bank. Die begon gisteren, maar duurt vandaag nog voort. "Beleggen is proberen te bedenken wat er gáát gebeuren en daarop inzetten. Nu wordt er gewacht totdat het gebeurd ís. En dan ga je pas nadenken. Ongelooflijk."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

De grote les van 2013: ga niet tegen de Fed in

De Fed kan terugblikkend naar het afgelopen jaar als dé grote winnaar worden beschouwd. De financiële markten hebben keurig aan de leiband van de Amerikaanse centrale bank gelopen.

Beleggen is één groot continue leerproces. Elk jaar opnieuw doen beleggers nieuwe wijsheden op. Althans, als het goed is. Dé les van het afgelopen jaar is toch wel ‘don’t fight the Fed.’

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Toenemende vraag naar zilveren munten leidt tot recordverkopen

Verschillende munthuizen stevenen dit jaar af op een recordverkoop van zilveren munten. De US Mint heeft dit jaar al meer verkocht dan in 2011, het jaar waarin de zilverprijs een record van $48 per troy ounce bereikte. Ook het Canadese en Australische munthuis verkochten dit jaar veel meer zilver dan voorgaande jaren. Ondanks de lagere zilverprijs blijft de belangstelling voor fysiek vermogen groot.