Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 24191 tot 24195
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Moderne tijden: Slikken of stikken

Nooit eerder was er een tijdperk waarin de mensheid over zo veel kennis en kunde beschikte als in het huidige. Nooit eerder konden gegevens binnen seconden wereldwijd beschikbaar zijn  en nooit eerder werden mens, dier en de natuur op zo’n grote schaal misbruikt als nu.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Column Kees de Kort | Herstel in de VS? Ik dacht het niet!

De banengroei in de VS viel behoorlijk tegen. "Maar dat is maar een maandcijfer, dus hecht daar niet te veel waarde aan", zegt Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Goudsentiment trekt stevig aan

Langzaam maar zeker kantelt het sentiment rond goud. Te vroeg om te juichen, maar we zien steeds meer partijen van het berenkamp overstappen naar de bulls.

Wat zal de goudprijs doen in 2014 ? Het antwoord op die vraag weten we slechts op 31 december van dit jaar en in afwachting moeten we ons tevreden stellen met de voorspellingen die een aantal waarnemers bij het begin van dit jaar hebben afgeleverd. Die voorspellingen moeten uiteraard genomen worden voor wat ze waard zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Op weg naar een nieuwe monetaire wereldorde

De laatste keer dat een land of blok de macht had om een nieuwe monetaire wereldorde te vestigen was in 1944 met Bretton Woods. De wereld lag in duigen en de Verenigde Staten had de macht om een nieuwe monetaire hegemonie te vestigen. Deze hegemonie wankelt momenteel, maar tot op heden is er nog geen land of blok sterk genoeg om een nieuwe monetaire wereldorde te vestigen ... maar we zijn wel onderweg.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

'We staan midden in een technologische orkaan die de arbeidsmarkt brutaal hertekent en die enkel in kracht toeneemt.

In het boek ‘The Second Machine Age’ van Erik Brynjolfsson en Andrew McCafee vragen beide auteurs aan de Nederlandse schaakgrootmeester Jan Hein Donner hoe hij zich zou voorbereiden op een wedstrijd tegen een schaakcomputer zoals IBM’s Deep Blue.  Donner denkt even na en antwoordt dan ‘Ik zou liefst een hamer meebrengen’.