Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 24191 tot 24195
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Sterke euro dreigt Europese beurzen af te remmen

De Europese beurzen liggen goed op koers, ze zouden in 2014 wel eens de fakkel van Wall Street kunnen overnemen. Maar voorzichtigheid blijft geboden: de koers van de euro blijft maar stijgen en laat zich door niets of iemand tegen houden. Een te sterke euro kan de exportpositie van onze bedrijven ondermijnen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Ons pensioenstelsel in een paar minuten uitgelegd

Als we op de huidige manier doorgaan is er voor de jongeren van nu straks helemaal geen pensioen meer over. Daar verandert een gemanipuleerde rekenrente niets aan. Deze video legt het in begrijpelijke taal in minder dan even minuten uit!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Bijstand loont meer dan werken?!

Een gezin met twee volwassen kinderen krijgt - als ze alle vier bijstand aanvragen - iedere maand meer geld binnen dan een gezin waarvan de kostwinner een modaal salaris verdient. Dat blijkt uit berekeningen van het Nibud en berekeningen van Daskapital. Ondanks de geplande versobering van de bijstand blijft het verschil tussen een laag inkomen en bijstand klein.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Wees voorbereid op de preventieve bail-in

Het Europees Parlement heeft overeenstemming bereikt over de nieuwe bail-in strategie, die met ingang van 2016 in de hele Europese Unie gebruikt zal worden. De Europese Bankenautoriteit (EBA) werkt zelfs aan richtlijnen om een preventieve bail-in te kunnen starten! Spaarder, wees op uw hoede.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Ondertussen in de Eurozone

Het economisch plaatje voor de Eurozone klaart verder op. De flash compositePMI klom naar een driemaands hoogtepunt over december. De groei trekt duidelijk wat aan.

Prettig nieuws zo vlak voor de feestdagen: het economisch plaatje in Europa vertoont duidelijk tekenen van verbetering. De flash composite PMI klom over december naar 52,1 van 51,7 over november. en cijfer boven de 50 duidt op groei en in dit geval dus aantrekkende groei. En het wordt nog beter: de manufacturing PMI en de manufacturing PMI output klommen zelfs tot het hoogste niveau in 31 maanden.