Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 2421 tot 2425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Euro stijgt na ‘nederlaag’ Marine Le Pen

De financiële markten volgen de Franse presidentsverkiezingen op de voet. In een debat gisterenavond moest Marine Le Pen volgens de polls haar meerdere erkennen in Emmanuel Macron. Dit was bijzonder pijnlijk voor Le Pen omdat het voornamelijk over immigratie ging. Deze ‘nederlaag’ voor Le Pen deed beleggers wat meer ademhalen. De vrees voor een Frexit verdwijnt eventjes waarop de euro in waarde steeg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Amerikaans senator hint dat Trump zelf ontslag gaat nemen

Amerikaans president Donald Trump zit steeds meer in nauwe schoentjes. Zijn populariteit daalt met de dag en beschuldigingen aan zijn adres nemen met de dag toe. Zowel Republikeinen als Democraten werken allerhande constructies uit om Trump aan de deur te zetten. Maar volgens senator Diane Feinstein zal Trump uiteindelijk de eer aan zichzelf houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

'Behoud hechte handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk'

De Nederlandse regering moet de hechte handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk ook na de uittreding uit de EU behouden. Ook zou de Tweede Kamer nauw betrokken moeten blijven bij de onderhandelingen over de Brexit.

Dat staat in een dinsdag gepubliceerd rapport met aanbevelingen van de vaste commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Beschikt Europa weldra over eigen monetair fonds?

We kennen allemaal het Internationaal Monetair Fonds (IMF), een VN-organisatie voor internationale samenwerking op monetair gebied, bestrijding van financiële crisissen en kredietverlening voor staten met betalingsproblemen. Zulke organisatie kan ook op Europees niveau worden toegepast, dat is alvast het voorstel van de Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem en de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Waarde euro loopt op na Frans verkiezingsdebat

De waarde van de euro is dinsdagochtend opgelopen naar het hoogste peil ten opzichte van de dollar in zes weken.

Op de valutamarkt werd onder meer gereageerd op het eerste tv-debat tussen de vijf grootste kandidaten voor het presidentschap van Frankrijk. Een peiling wees de eurogezinde Emmanuel Macron aan als winnaar.