Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 24206 tot 24210
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

We staan aan de vooravond van een deflatoire schok!

Begin 2013 was iedereen het er over eens dat deflatie verslagen was, maar dat zijn de momenten waarop we rekening moeten houden met Bob Farrell's rule #9: "

When all the experts and forecasts agree – something else is going to happen”. En zie, inflatie in de VS staat op 1,1 % en in Europa op 0,7 %. Deflatie komt angstvallig dichterbij aangezien de centrale banken met $ 10 biljoen aan balansen er niet in slagen inflatie te creëren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Ondertussen in de Eurozone

De jongste cijfers van de industriële productie in de Eurozone in zijn geheel wijzen op een lichte verdere verbetering. Maar de onderlinge verschillen zijn groot.

De Eurozone veert economisch gezien wat verder op: uit de vanochtend verschenen cijfers van de inkoopmanagersindex van Markit van de industriesector komt een indexstand eruit rollen van 51,6 over november. Dat was over oktober nog 51,3. Een cijfer boven de 50 duidt op groei, dus voor de Eurozone als geheel gaat het de goede kant op. De verschillen in performance tussen de diverse individuele lidstaten zijn echter op zijn minst zorgelijk te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Deze 9 factoren houden een stijging van de goudprijs tegen

Met goud is nog altijd het moeilijk kersen eten. Het gezond verstand zegt dat alle marktomstandigheden wijzen in de richting van een sterke prestatie van het edelmetaal, maar in de praktijk is daar nog niets van terecht gekomen. Waarnemers vragen zich af waarom dat zo is. Duidelijke antwoorden hebben we echter nog niet gekregen.

Welke factoren houden een stijging van de goudprijs uiteindelijk tegen? Gluskin Sheff’s David Rosenberg trok in zijn ‘Breakfast With Dave Note‘ op zoek naar wat zich eigenlijk afspeelt op de goudmarkt. Zijn uitgangspunt was dat er toch een verklaring moest zijn voor een prijsdaling van ruim 25 procent dit jaar.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Shiller: aandelenmarkten een zeepbel

De Amerikaanse econoom Robert Shiller heeft weer van zich laten horen. De econoom die dit jaar de Nobelprijs voor economie won, ziet nu een financiele zeepbel ontstaan door de flinke stijgingen op de aandelenmarkten. Vooral in Amerika is er gevaar voor een bubbel. 

In een interview met het Duitse blad de Spiegel geeft Shiller aan dat veel beurzen al op een hoog niveau staan en de vastgoedprijzen stijgen ook sterk mee. Dat zou volgens de econoom ‘verkeerd kunnen aflopen’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Ondertussen in Griekenland

Griekenland krijgt van kredietbeoordelaar Moody’s een steuntje in de rug middels een verhoging van de kredietwaardigheid. Een interessante Emerging Market?

Moody’s heeft Griekenland een betere rating gegeven: van Caa3 naar C. Daarmee heeft het land nog steeds een junk bond rating, maar de weg naar boven is eindelijk wel ingeslagen. De verhoging kom top een opvallend moment. Immers, De Griekse politieke coalitie is op zijn zachtst gezegd wankel, het land bevindt zich nog altijd in een diepe recessie en er is opnieuw onenigheid met de trojka over de uitvoering van eerder gemaakte afspraken.