Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 24211 tot 24215
Bron: cnbc.com
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Waarom Nederland het economisch zo slecht doet

The Netherlands - home to the most indebted households in the euro zone - is undergoing a severe housing correction which will further dampen consumer spending and extend the country's recession, according to Michael Taylor, an economist at Lombard Street Research.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Bitcoins: Canadese munt komt met eigen variant

Er wordt opnieuw een variant van bitcoins geïntroduceerd. Ditmaal niet zomaar eentje, maar één ontwikkeld door de Royal Canadian Mint. Nu wordt het interessant.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Belgische pensioenen tussen hamer en aambeeld

In een interview met Le Soir zet Luc Coene, de Gouverneur van de Nationale Bank van België, de aanval in op de pensioenrechten die door werklozen opgebouwd worden zonder aan het systeem bij te dragen.  Het is altijd de heilige koe van de vakbonden geweest : de zogenaamde gelijkgestelde periodes.  Wie niet werkt, in loopbaanonderbreking of met tijdskrediet is, bouwt toch mee aan zijn pensioen voor de verloren tijd, zonder effectief te hebben afgedragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Nobelprijswinnaar waarschuwt voor 'zeepbel'

Hij doet dat in een maandag gepubliceerd interview met het Duitse blad Der Spiegel.

''Ik wil nog geen alarm slaan'', zegt Shiller. ''Maar in veel landen liggen de beurskoersen op een hoog niveau, en ook op de vastgoedmarkt zijn de prijzen sterk gestegen. Dat zou verkeerd kunnen aflopen'', aldus de 67-jarige econoom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Deflatie grotere zorg dan inflatie

Beleggers maken zich op dit moment meer zorgen om deflatie dan inflatie. Dit in weerwil van de ongekend grote stimulansen van de centrale banken die de markten overvloedig van liquiditeiten hebben voorzien.