Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 24211 tot 24215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Wat is het probleem van de ontwikkelde economieën?

Is de trage economische groei in de westerse economieën de nieuwe lange termijn trend of is dit een normaal fenomeen in de nadagen van een zware financiële crisis? Een van 's werelds briljantste economen, Kenneth Rogoff, probeert hierop een antwoord te geven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Bankiers in Londen verwachten 44% meer bonus

De topbankiers in de 'City' van Londen verwachten dit jaar een veel hogere bonus dan vorig jaar. De economie zou weer aan de beterende hand zijn en banken hebben mede daardoor meer winst om te verdelen. Was de bonus vorig jaar nog ruim £115.000, dit jaar verwachten de ondervraagde bankiers 44% meer te krijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Wanneer gaan we de olie in Chinese yuan afrekenen?

De euro had de stille ambitie om de nieuwe munt te worden waarmee de olie afgerekend zou worden (van petro-dollar naar petro-euro), maar het ziet er naar uit dat de Chinese yuan die ambitie versneld gaat overnemen. Lees de analyse van onze gastschrijver op Marketupdate.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 december 2013

'Gevaar nog niet geweken voor Spaanse banken'

Dat concludeerden de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank (ECB) maandag na een vijfde en laatste bezoek aan het land in het kader van de steun die Spanje ruim een jaar geleden kreeg voor zijn banken.

Het land heeft voldaan aan alle voorwaarden van het steunprogramma ter waarde van 41 miljard euro. Dat programma wordt op 23 januari 2014 afgerond, aldus de Europese Commissie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 december 2013

Spaanse huizenprijzen stijgen voor eerst in 3 jaar opnieuw

Huizenprijzen in Spanje zijn in het derde kwartaal voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2010 weer gestegen. Dat blijkt vandaag uit data van het Spaanse statistiekbureau.