Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24226 tot 24230
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: zondag 1 december 2013

ING Bank N.V. gedagvaard wegens vermoeden rentecreatie over digitaal geld uit het niets

ING gedagvaard door advocaat een andere en vernieuwende visie

Paul vd Waarsenburg, advocaat, gaat de ING Bank dagvaarden. De kern van zijn eis heeft hij als volgt geformuleerd: "Het geld dat gedaagde ter voldoening van de verbintenis naar de bankrekening van eiser heeft overgemaakt, kon op het tijdstip van betaling niet worden gekwalificeerd als zijnde gangbaar in de zin van artikel 6:112 BW, tenzij gedaagde een plausibele verklaring kan geven voor het vaststaande gegeven dat het, als toen door haar, digitaal uit het niets gecreëerd geld - een in een digitale gegevensdrager aangeslagen €-teken, gevolgd door cijfers -, gangbaar is in het land (Nederland) (in welks geld de betaling is geschied). Voor de goede orde, artikel 6:112 BW luidt: "Het geld dat ter voldoening van de verbintenis - in casu de op gedaagde rustende verbintenis tot betaling van een geldsom aan eiser -, wordt betaald, moet op het tijdstip van de betaling gangbaar zijn in het land in welks geld de betaling geschiedt." Eiser noemt € 312.500,-, welk teken en cijfer hij en hiervoor heeft aangeslagen - dat ging eiser erg gemakkelijk af -, op de allerlaatste plaats gangbaar geld, waartegenover een door eiser op te brengen, meer dan redelijke en billijke rentevergoeding (naast aflossing), op basis van de arbeids- en kapitaalinbreng van eiser, niet kan en mag worden verlangd, althans daarin schuilt niet de minste redelijkheid en billijkheid."

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Eigen risico voor klanten banken bij cybercrime

Consumenten die het slachtoffer zijn van fraude bij het onlinebankieren lopen vanaf volgend jaar de kans dat ze moeten opdraaien voor een deel van de schade. Banken mogen dankzij nieuwe onderlinge afspraken een eigen risico berekenen van 150 euro. De regels veranderen op een moment dat cybercriminelen steeds vaker virussen verspreiden die zich specifiek richten op de klanten van Nederlandse banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Litecoin volgens de insiders

In de nieuwe editie van 'De Week van Bitcoin' bespreken we de nieuwe highs in de Bitcoin prijs (goud-pariteit!), en gaan we uitgebreid in op de bokkesprongen van Litecoin. Tuur legt de opinies van verschillende 'insiders' naast elkaar, en komt tot de conclusie dat Litecoin mogelijks overgekocht is. Hieronder de video, daarna volgt een samenvatting:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Goud: 69 beleggers claimen dezelfde troy ounce

Goud heeft beleggers dit jaar niet gebracht wat het de jaren daarvoor wel deed. Hoewel de grote verkoopdruk lijkt weggeëbd, is van echt herstel nog geen sprake. Dan zou wel eens héél snel kunnen veranderen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Chinese invloed in Amerikaanse ‘achtertuin’ neemt toe

China heeft tot 2020 de beschikking over ongeveer 90 procent van de Ecuadoraanse olieleveringen.

Ecuador is voor 61% afhankelijk van Chinese financiering nadat het land in 2008 failliet ging en daarmee de meeste geldschieters heeft afgeschrikt. Afgelopen november ging de algemeen directeur van het Ecuadoraanse staatsoliebedrijf PetroEcuador naar China om daar te onderhandelen over een lening van 2 miljard dollar.