Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24226 tot 24230
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Documentaire: De Schuldvraag (Radar)

We zitten al vijf jaar in deze financiële crisis. Hoe kon het zo ver komen en waarom lijkt het nog steeds niet beter te gaan? Antoinette Hertsenberg ging op zoek naar de oorsprong van geld en de relatie tussen banken en de consument. Staan de banken nog wel in dienst van de consument? Of is de verhouding inmiddels omgekeerd?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Hoe de farma-industrie miljarden verdiende aan het hypen van ADHD

Het toenemend aantal diagnoses en behandelingen van attention deficit hyperactivity disorder (adhd) is de voorbije twee decennia gepaard gegaan met een opmerkelijk succesvolle reclame-strategie van de farmaceutische bedrijven om het syndroom onder de aandacht van het publiek te brengen en de behandelingen bij artsen, opvoeders en ouders te promoten. Dat zegt de Amerikaanse psycholoog Keith Conners, die zich meer dan vijftig jaar heeft toegelegd op de studie van de aandoening. De farmaceutische industrie lijkt volgens Conners van het probleem - volslagen onterecht - een epidemie te willen maken om zijn winsten te kunnen opdrijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Grafiek: Vier varianten van inkomensongelijkheid

Dat de inkomens in de VS ongelijk verdeeld zijn zal voor niemand als een verrassing komen. Maar de volgende grafiek laat zien dat de ongelijkheid in het inkomen 'peanuts' is vergeleken bij de ongelijke verdeling van bedrijfswinsten en kapitaalwinsten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Bitcoins door veel beleggers gebruikt om goud en zilver mee te kopen

Terwijl de discussie rond bitcoins nog in volle hevigheid woedt, kan de digitale ‘munt’ toch enkele opmerkelijke succesjes boeken. Ondanks de opkomst van een aantal concurrenten, met Litecoin voorlopig als meest bekende, blijft Bitcoin toch de meeste aandacht naar zich toetrekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goudmijnen naderen bodem

Goudmijnen worden over dezelfde kam geschoren als de goudprijs, maar terwijl er voor de goudprijs technisch gezien nog ruimte is om verder te dalen - lijken de goudmijnen op een bodem af te stevenen. Het is dan ook belangrijk om een onderscheid te maken, het is niet omdat de goudprijs daalt - dat goudmijnen ook moeten dalen. Historisch gezien herstellen goudmijnen zelfs enkele maanden voor de goudprijs.