Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 24236 tot 24240
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Eurocrisis is in Nederland pas begonnen

Patrik StollarzHet lot van Nederland is vergelijkbaar met dat van Ajax Amsterdam, schrijft Lex in de Financial Times. Ooit Europa’s meest succesvolle voetbalclub, die in de jaren zeventig van vorige eeuw onder het leiderschap van Johan Cruyff drie opeenvolgende Europabekers won, is Ajax vandaag - de uitglijder vorige woensdag tegen een onherkenbaar FC Barcelona even terzijde gelaten - de exponent van het zieke Europa. Een club die de vele valstrikken van de voetbalelite behield - verwachtingsvolle fans, een groot stadion, een indrukwekkende loonlijst -, maar in het internationale topvoetbal nog amper iets voorstelt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Zaterdag 30 november 2013 : Koop Niets Dag

De Canadees Red Dave riep in 1992 de eerste Buy Nothing Day uit.  Die werd in steeds meer landen overgenomen, van Nederland tot Noorwegen en van Polen tot Australië.  Op Niet-Winkeldag wordt de ongelijkheid van de rijkdom in de wereld aan de orde gesteld.  Nog steeds kan maar een kleine minderheid zich alles veroorloven wat ze wil.  Zelfs in de rijke landen raakt de welvaart meer en meer verdeeld.  Tevens vraagt deze dag aandacht voor de ongebreidelde consumptie die schadelijke gevolgen heeft voor het milieu.  Er is vervuiling, afval, er zijn de afgedankte consumptiegoederen en uitputting van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Moody's verhoogt rating Griekenland

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Griekenland verhoogd. De rating voor het Zuid-Europese land werd aangepast van "C" naar "Caa3", zo heeft Moody's meegedeeld. De verhoging met twee trappen gaat gepaard met een "stabiele" outlook.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Kanaaleiland wil fysieke bitcoin gaan slaan

Het piepkleine kanaaleilandje Alderney wil zichzelf op de kaart zetten door fysieke bitcoins te gaan slaan in samenwerking met de officiele producent van muntgeld van Groot-Britannië, de Royal Mint. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Belgische pensioenen: Onhoudbaar want onbetaalbaar

De Belgische pensioenlast is absoluut onhoudbaar en de Belgische overheid doet hier merkwaardig weinig aan.  Dat blijkt uit cijfers van de OESO.  In geen enkel land zijn gepensioneerden meer afhankelijk van de staat zegt de organisatie, en dan hebben we het over West-Europa, de VS, Canada, tot Japan toe.  Met Finland vlak daar achter is de inkomensafhankelijkheid van 65-plussers in België iets meer dan 80 %.  Nederland staat op 45 %. In de niet-Europese landen vallen mensen het meest terug op werk en eigen kapitaal zoals spaargeld en pensioensparen.