Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 2426 tot 2430
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Jack Ma: ‘Wanneer de handel stopt, begint de oorlog’

Jack Ma, de CEO van de Chinese webwinkel Alibaba, heeft tijdens een bezoek aan Australië een waarschuwing afgegeven aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump en diens protectionistische agenda.

Ma was in Melbourne om er het nieuwe hoofdkwartier voor Australië en Nieuw-Zeeland van Alibaba in te huldigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Maakt Portugal zich op voor een vertrek uit de EU?

Portugal gold de afgelopen jaren als het schoolvoorbeeld van het succes van de Europese saneringspolitiek. De regering zette het mes in de inkomsten en vooral uitgaven, drong de staatsschuld terug en kon op die manier verrassend snel aanknopen met economische groei.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Bill Gross: Centrale banken hebben geen weg terug

Centrale banken proberen koste wat kost de waarde van financiële activa zoals aandelen en obligaties te ondersteunen en daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat zij hun stimuleringsprogramma's op een dag weer terug zullen draaien. Dat schrijft vermogensbeheerder Bill Gross van Janus Capital in zijn nieuwste column over de toestand van de wereldeconomie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

De inflatie is terug

In het Duitse blad Bild stond onlangs een artikelt waarin de auteur gewag maakte van het op een breed front stijgen van de prijzen. Prijzen van veel voedingsproducten gingen met vele procenten tegelijk omhoog en hetzelfde zag je gebeuren bij de prijzen voor kleding. Er hangt echter verandering in de lucht en dat zal komende maanden steeds duidelijker worden. Inflatie is niet dood, integendeel! 

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Daar gaan we dan

Het is nu eenmaal nodig om van tijd tot tijd wakker geschud te worden! Na de val van de Berlijnse muur in 1989, genoot de wereld van een langdurige droom over een internationale gemeenschap van ‘wereldburgers’, die vrijheid, democratie, vrijhandel, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en een vrij verkeer van personen, met open grenzen hoog in het vaandel voerde. Onder leiding van een liberale elite (de ‘Davos Man’ oftewel de ‘overgeschoolde’ top 5%), die deed alsof zij wist, wat het beste was voor de mensheid, leek de wereldwijde economische, politieke en culturele integratie (‘globalisering’) onstuitbaar, inclusief regimeverandering, ongeacht de mogelijke gevolgen, ‘om de democratie uit te breiden’. Deze elite, arrogant geworden door hun eigen succes van de vrije markt, luisterde echter niet naar de ‘betreurenswaardige’ (‘deplorables’) miljoenen, die het slachtoffer werden van de veranderingen in arbeidsdeling en automatisering. Geen wonder, dat men nu met verbijstering de ‘ondenkbare’ fenomenen van Trumpisme en Brexit gadeslaat. Dit kan toch niet anders zijn dan een ‘boze droom’?

Stel je voor, dat het populisme (wat, voor de goede orde, een democratisch en niet een ziekteverschijnsel is!), in ieder geval op korte termijn, succesvol zou blijken. Alleen al het verhelpen van de blunders van het vorige regime, zou voldoende kunnen zijn om de economische groei wat te doen opveren. Net op het moment, dat wetenschappers de ‘Doomsday Clock’ dichter bij middernacht hadden gezet, vanwege Trump’s verontrustende uitlatingen over het nucleaire arsenaal, bereikten aandelenbeurzen nieuwe hoogtepunten en vloeide de champagne weer rijkelijk. Lijkt dat op het einde der dagen? Toegegeven, deze beurshausse lijkt veel te hard van stapel te zijn gelopen.