Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 2426 tot 2430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Gaat de euro echt verdwijnen? Deze experts denken van wel

Sergi Cutillas is een Spaanse econoom die bijzonder opgetogen was toen Spanje mocht toetreden tot de eurozone. Nu is hij niet meer zo blij en wil hij zijn land uit de wurggreep van Europa halen. En Cutillas is niet alleen. 1 op 4 Europeanen is tegen de euro en sommige experts denken dan ook dat de euro in de toekomst zal verdwijnen.

Volgens een onderzoek van de Europese Unie wil 25% van de Europeanen hun oude munt terug vanonder het stof halen. De euro moest hét symbool worden van de Europese integratie sinds de 2e Wereldoorlog. Maar de eenheidsmunt ligt langs alle kanten onder vuur.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Venezolaanse autoriteiten nemen fabriek General Motors in

De Amerikaanse autofabrikant General Motors claimt dat de Venezolaanse autoriteiten illegaal een fabriek van het concern hebben ingenomen.

De onderneming zegt donderdag alle mogelijke juridische maatregelen te gaan nemen om de eigendommen te beschermen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Rusland blijft goud kopen: 25 ton in maart

Rusland heeft in maart bijna 25 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de centrale bank deze week naar buiten heeft gebracht. De centrale bank kocht om precies te zijn 800.000 troy ounce goud, waarmee de totale goudreserve van het land een omvang van 1679,58 ton bereikt heeft. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft Rusland in totaal al meer dan 65 ton goud aan haar reserves toegevoegd.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Analisten voorzien stijging goudprijs naar $1350 per troy ounce

De goudprijs zou als gevolg van de geopolitieke spanningen in Syrië en Noord-Korea verder kunnen oplopen tot $1.350 per troy ounce, zo verwacht grondstoffenanalist Phillip Streible van RJO Futures. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de verwachting van meer renteverhogingen door de Federal Reserve een neerwaartse druk geeft op de goudprijs, maar dat dit effect momenteel overschaduwd wordt door geopolitieke ontwikkelingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

China wil olie futures aanbieden in Shanghai

China wil als tweede grootste gebruiker van olie in de wereld een grotere rol spelen in de oliehandel, zo schrijft Reuters. In de tweede helft van dit jaar wil de beurs van Shanghai twee nieuwe oliecontracten op de markt brengen, zodat het voor Chinese handelaren makkelijker wordt om olie hun eigen markt te verhandelen.