Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 24256 tot 24260
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Column Kees de Kort | Kerst en economie rijmen niet

De macrocijfers uit de VS zien er met 4,1 procent groei goed uit. BNR's Kees de Kort: "Die cijfers waren echt mooi. Zo'n groei hebben we heel lang niet gezien. Maar als we gewoon eens kijken wat de afgelopen dagen aan microcijfers bekend is geworden, snap ik niet waar die 4,1 procent vandaag komt."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Euro naar hoogste punt sinds 2011

De waarde van de euro klom vrijdag aan het begin van de middag tot 1,3893 dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin november 2011. Tijdens de kerstdagen schommelde de Europese munt nog rond 1,37 dollar.

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), kondigde vorige week aan vanaf januari een voorzichtig begin te maken met de afbouw van de stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Goudprijs kan profiteren van flaters Bernanke

De goudprijs heeft weliswaar een ware aderlating ondergaan, maar af en toe mogen de goud bulls toch een bescheiden succesje vieren. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat Ben Bernanke hen zo’n succesje zou gunnen en toch is dit wel degelijk het geval.

Mike O’Rourke, handelaar bij JonesTrading, zag de Fed voorzitter stevig de fout ingaan. Hij heeft de geloofwaardigheid van de politiek van de Amerikaanse centrale bank volledig ondermijnd door terug te schrikken voor de reactie van de financiële markten. Om een lang verhaal kort te maken: zal de Fed nu echt resoluut gaan taperen of niet?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Japan bewijst dat er wel degelijk een verband is tussen de geldhoeveelheid en inflatie

Het is niet alleen een economische theorie dat de geldhoeveelheid en de prijzen sterk met elkaar zijn verbonden. Ook de historie wijst erop. De Grote Prijsrevolutie in de Middeleeuwen kwam niet zomaar uit de lucht vallen, maar had alles te maken met het leegroven van Midden- en Zuid-Amerika door de Spanjaarden, zoals ik uitvoerig onderbouw en omschrijf in mijn boek ‘Geldmoord: hoe centrale banken ons geld vernietigen’.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Positief zelfbeeld noodzakelijk om armoede-cyclus te doorbreken

Een verbeterd zelfbeeld kan het individu helpen om armoede-problemen te overstijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia bij klanten van voedselhulp in de Amerikaanse staat New Jersey. Respondenten die werden herinnerd aan betere tijden, zoals gerealiseerde successen in het verleden, lieten volgens de onderzoekers een verbeterde hersenfunctie registreren en toonden ook een grotere bereidheid om hulp te zoeken bij gespecialiseerde diensten. Het verbeterde zelfbeeld blijkt volgens de onderzoekers te kunnen afrekenen met het armoede-stigma en psychologische barrières die het moeilijk maken om een problematische situatie achter zich te laten.