EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 24256 tot 24260 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 13 maart 2014

Hans de Geus: wereldwijde hoogconjunctuur ten einde?

Terwijl Europa snakt naar een écht flink herstel van de groei, loopt mondiaal de hoogconjunctuur alweer op zijn einde. Hans de Geus over de tekenen aan de wand.

Terwijl Europa snakt naar een écht flink herstel van de groei, loopt mondiaal de hoogconjunctuur alweer op zijn einde. Hans de Geus over de tekenen aan de wand.

Hans de Geus heeft een aantal vege tekenen op een rijtje gezet.

Europa moet nog aan zijn herstel toekomen. Dat herstel zal grotendeels aan ons voorbij zijn gegaan. Dat is enerzijds het gevolg van het gekozen beleid: op export gericht en weinig op de binnenlandse vraag. Anderzijds betekent het dat we aan het oplossen van veel vastgelopen problemen niet toekomen. Dat geldt met name natuurlijk voor het probleem van de werkloosheid.

Lees verder op
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Zeer opmerkelijk bericht over goud

Een must read:

Een must read:

Het feit dat er in een keer 33 ton goud is verscheept naar de Verenigde Staten in een dag spreekt boekdelen. De Bundesbank heeft aangegeven haar goud terug te willen halen onder andere vanuit New York. Het gaat om 300 ton goud wat de VS moet leveren. Duitsland moet 7 jaar wachten voordat dit goud wordt geleverd vanuit New York. De operatie is vorig jaar gestart en in dat jaar werd er maar 5 ton goud geleverd door de Verenigde Staten. Logistieke kwesties zouden hieraan ten grondslag liggen. Nu blijkt dat in 1 dag 33 ton goud kan worden verscheept en het schijnt dat dit met 1 vliegtuig is uitgevoerd.

[...]

Lees verder op Reinoudbogert
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

De VS opent de noodvoorraad olie als signaal naar Putin

De VS heeft olie uit de noodvoorraad ter beschikking gesteld om¬† de strategische voorraad te testen.¬†Een uitzonderlijke actie die door de markt wordt uitgelegd als waarschuwing aan de¬†Russische president Vladimir Putin. Middels deze actie waarschuwt de VS Putin om geen energie als wapen te¬†gebruiken¬†in het¬†geschil over Oekra√Įne.

Kopers hebben tot 14 maart de tijd om 5 miljoen vaten ruwe olie te kopen. De regering heeft besloten om dit aantal vrij te maken van de zogenaamde Strategic Petroleum Reserve, een voorraad die in 1975 is opgericht om de grootste economie ter wereld te beschermen tegen energie schokken.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

De grote macht van de kredietbeoordelaars

De manier waarop we nationale economie√ęn waarderen is helemaal verkeerd, aldus Annette Heuser. Het wordt namelijk in vooral gedaan door

De manier waarop we nationale economie√ęn waarderen is helemaal verkeerd, aldus Annette Heuser. Het wordt namelijk in vooral gedaan door

kredietbeoordelaars, de zogenaamde rating agencies. Een kredietbeoordelaar is een bedrijf dat de kredietwaardigheid beoordeelt van uitgevende instellingen van bepaalde vormen van schuldbewijzen (obligatieleningen), alsmede de schuldbewijzen zelf.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Griekse economie krimpt met 3,9 procent in 2013

De Griekse economie is vorig jaar verder gekrompen, dit keer met 3,9 procent. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Griekse bureau voor de statistiek. De krimp was wel minder groot dan in 2012, toen het bruto binnenlands product (bbp) met 7 procent verkleinde.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs