Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 24271 tot 24275
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Goud en zilver report (Week 50)

Lees het wekelijkse rapport over de goudmarkt en zilvermarkt op Marketupdate. Deze week een grafiek van de totale voorraad goud in ETF's, fondsen en exchanges. De prijzen van goud en zilver blijven vrijwel onveranderd, maar er was opnieuw veel volatiliteit in de markt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

China wil economie met steden laten groeien

Daarvoor zijn op 'een urbanisatiecongres' ambitieuze plannen en begrotingen gemaakt, meldde het staatspersbureau Xinhua dit weekeinde.

De uitvoer van de plannen zal gepaard gaan met een voor de Volksrepubliek China ingrijpende liberalisering van de economie, waarschijnlijk de ingrijpendste liberalisering sinds de jaren negentig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Olie-export oosten Libiƫ blijft geblokkeerd

Een leider van opstandelingen in het oosten van het olierijke Libiƫ heeft zondag bevestigd dat de havens daar niet opengaan voor olie-export.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Over recessies, centrale banken en luchtbellen

De nood is blijkbaar zo hoog dat men statistische ruis aangrijpt om victorie te kraaien. Vanaf de vroege herfst van 2013 wordt het einde van de recessie voorspeld. Klaas Knot liep als president van De Nederlandsche Bank voorop in deze goed-nieuws-parade. En wat blijkt: de Nederlandse economie is 0,1% gegroeid in het derde kwartaal van 2013. Dat de werkgelegenheid nog steeds afneemt en de schulden verder gestegen zijn, verdween naar de achtergrond in de euforie van het moment.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Beurs Dubai op hoogste niveau in vijf jaar

De zogenoemde DFM General Index steeg ruim 1 procent tot 3199.88 punten, een stand die sinds oktober 2008 niet meer was bereikt.

Indexzwaargewicht en vastgoedontwikkelaar Emaar Properties stond voor de zevende handelsdag op rij in de plus. Ook het aandeel Arabtec Holding, het grootste bouwbedrijf van de Verenigde Arabische Emiraten, behoorde tot de winnaars.