Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 24291 tot 24295
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Kredietstatus Nederland gedegradeerd

Het kleine groepje topdebiteuren van de wereld met AAA-status heeft alweer een lid verloren : Nederland.  Ratingbureau Standard&Poor’s heeft Nederland gedegradeerd tot AA+.  Het Amerikaanse bureau zegt daarmee dat het land minder kredietwaardig is.  De economische groeivooruitzichten vallen lager uit dan voorzien en zijn minder dan vergelijkbare landen.  Zo’n ratingverlaging heeft meestal tot gevolg dat een land meer moet betalen om geld te lenen op de kredietmarkt.  De minister van Financiën blijft echter optimistisch : “Natuurlijk is het teleurstellend dat deze rating naar beneden is bijgesteld”, aldus Dijsselbloem.

“Ik verwacht overigens geen wezenlijk effect op de rente. Je ziet dat de markt al heeft geanticipeerd. Nederland blijft gewoon een van de meest kredietwaardige landen ter wereld.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

'Huurders onder armoedegrens door energiekosten'

Veel bewoners betalen zo veel aan energiekosten dat ze zich letterlijk arm stoken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

1.025 banen bedreigd bij Tenneco in Sint-Truiden

Ford Genk is nog maar amper verteerd of er dreigt zich al een nieuw ­sociaal drama af te tekenen in Limburg. Volgens een Spaanse krant wil de Amerikaanse schokdemperfabrikant Tenneco zijn fabriek in Sint-Truiden met de helft inkrimpen en op termijn sluiten. Bij Tenneco ­werkt 1.025 man. De directie ontkent dat een sluiting op til is, maar de bonden eisen spijkerharde garanties. Vandaag wordt er 24 uur gestaakt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Nederland verliest Triple-A status

Kredietbeoordelaar Standard & Poors heeft de kredietstatus van ons land verlaagd van Triple-A naar AA+, omdat de economie zwakker groeit dan eerder werd aangenomen. De consumentenbestedingen staan onder druk door de dalende huizenprijzen in combinatie met een hoge hypotheekschuld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Jobkans zo goed als nihil voor 50-plussers

Wie in ons land als 50-plusser op zoek moet naar een nieuwe job, staat voor een bijna uitzichtloze missie. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB, waarover De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag berichten. Toch moeten vijftigplussers door het Generatiepact langer op de arbeidsmarkt blijven.