Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2431 tot 2435
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Trump beschuldigt Duitsland van te zwakke Euro (terwijl Duitsland net het omgekeerde wenst)

Donald Trump beschuldigt Duitsland, Europa’s belangrijkste economie, ervan om de Euro kunstmatig laag te houden om zodoende marktaandeel van de Verenigde Staten in te pikken. Het gegeven dat Duitsland hiervoor verantwoordelijk is, is echter een leugen te ver aangezien het land niets liever ziet dan een sterke munt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Het failliet van de Franse nucleaire industrie

Degene die de Franse verkiezingen zal winnen in 2017 zal direct geconfronteerd worden met een pijnlijke financiële situatie. Zowel op begrotingsgebied, de handelsbalans als de competitiviteit is er veel werk aan de winkel. Bovenop dit alles komt echter nog een ander financieel drama, namelijk de (failliete) Franse nucleaire industrie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Agrarische sector in Verenigde Staten grootste verliezer bij handelsoorlog met China

Een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, de twee grootste economieën ter wereld, is enkel nog een kwestie van tijd. De Amerikaanse landbouw zou verrassend genoeg echter de zwaarste slag toegedeeld krijgen als het echter zo ver komt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Duitsland grote winnaar van Brexit (Ernst & Young)

Nu een harde Brexit meer en meer realiteit dreigt te worden kijken investeerders massaal naar mogelijkheden om hun activiteiten te verleggen naar andere Europese landen. Dit om de toegang tot de Europese eenheidsmarkt niet te verliezen. De keuze welk land aan het langste eind trekt lijkt ondertussen meer en meer duidelijk te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Verenigde Staten riskeren handelsoorlog met 4 van de 6 belangrijkste handelspartners

Trump blijft de markten opschrikken met talrijke aankondigingen en dreigementen omtrent bestaande handelsakkoorden. Indien hij dit pad blijft bewandelen dreigen de Verenigde Staten in een recessie te belanden aldus Austan Goolsbee, voorzitter van de Council of Economic Advisers onder het bewind van Obama.

Het probleem met Trump is niet enkel dat hij nogal hard tekeer gaat in een wereld waarin bepaalde gevoeligheden decennialang werden gerespecteerd. Zowel tegen vijanden als eeuwenlange bondgenoten is de toon van Trump dezelfde. Een gegeven wat onder meer in Canada, Japan, Europa en Australië reeds de wenkbrauwen deed fronsen.