Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2431 tot 2435
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

China wil eerste bestemming blijven voor buitenlandse investeringen

China zal ook dit jaar wereldwijd de meest aantrekkelijke bestemming blijven van buitenlandse directe investeringen. Daarbij wordt vooral gekeken naar nieuwe materialen, nieuwe technologieën en de medische sector.

Dat is de conclusie van een rapport van het China Center for International Economic Exchanges (CCIEE).

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Hernieuwbare energie: waarom Trump alles bij het oude zal laten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich al vaak kritisch uitgelaten over wind- en zonne-energie, doch de kans dat hij aan belastingaftrek raakt die de investeringen en productie in beide hernieuwbare energiebronnen subsidieert, is volgens een van de leden van zijn transitie-team zo goed als onbestaande. Op de website Utility Dive vertelt die persoon – die anoniem wil blijven – dat energie niet in de top 5 van Trumps to-do lijst staat (Die top 5 bestaat uit belastinghervorming, immigratie, handel, Obamacare en infrastructuur). Dat bleek dinsdag al toen hij het Amerikaanse congres toesprak en het woord ‘energie’ in zijn speech niet één keer vermelde. Ter vergelijking: toen Obama in 2009 dezelfde speech hield, had hij het tot 14 keer over ‘energie’, berekende de Wall Street Journal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Mario ga eens wat doen

ECB-voorzitter Mario Draghi heeft volgens macro-econoom Kees de Kort geen zit in snoeien in stimuleringsfondsen. 'We hebben inmiddels geleerd dat Draghi daar geen zin in heeft.'

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Goudprijs stabiel ondanks grote kans op renteverhoging

De goudprijs is veel minder gedaald in aanloop naar een mogelijke renteverhoging in maart. UBS en ABN AMRO zien de goudprijs dit jaar verder stijging naar......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Prijs voor Bitcoin schiet boven de goudprijs uit

Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de prijs voor 1 Bitcoin hoger dan de prijs voor 1 ounce goud. Zeggen dat Bitcoin nu meer waard is als goud, is echter te ver gezocht. Bitcoin heeft nog een hele weg af te leggen om de goudmarkt te benaderen. Bitcoin steeg vorig jaar al meer dan 100% en de mogelijkheid van een Bitcoin-ETF zet de markt ook in 2017 onder stoom. Dus de mogelijkheden rond de cryptomunt groeien wel.

In nominale termen staat Bitcoin nu hoger dan goud. Echter de prijs voor 1 Bitcoin is een eenheid terwijl de prijs voor goud een gewicht vertegenwoordigt. Bitcoin met de goudprijs vergelijken is appelen met peren vergelijken. Aan de huidige koers heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $20 miljard tegenover $70.000 miljard voor goud.