Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 24306 tot 24310
Bron: bnn-news.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Nog tien dagen tot de invoering van de euro

On the eve of Latvia’s official joining of Eurozone, Standards & Poor’s upgraded Latvia’s outlook from ‘stable’ to ‘positive’.

S&P explained their decision by mentioning the strong potential of economic growth, improvement of fiscal results and Latvia’s joining of Eurozone.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Is tapering de opmaat naar een devaluatie van de dollar?

De stagnerende economie heeft meer monetaire stimulering nodig, maar met de tapering schroeft de Fed de geldkraan juist dicht. Wat is de gedachte achter deze strategie? Is dit een aanzet naar een gecontroleerde dollar devaluatie?

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 december 2013

China vraagt media matiger over crisis te berichten

De Chinese overheid heeft media in China opgeroepen hun toon in de berichtgeving over een mogelijke kredietcrisis in het land te matigen. Dat meldde de Britse krant Financial Times vandaag.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Professor schiet uit de bocht over Bitcoin

Sylvester Eijffinger is een hoogleraar “financiële economie” en schreef recentelijk 2 artikelen over Bitcoin in de Metro, de grootste gratis krant van Nederland. Van iemand van zijn positie mag je verwachten dat hij zorgvuldig te werk gaat als hij een nieuw verschijnsel als Bitcoin beoordeelt. Veel Nederlanders horen sterk tegenstrijdige verhalen over Bitcoin. Het zou aan de ene kant gaan om een piramidespel, met witwassen, fraude en drugs als enige gebruikstoepassingen. Aan de andere kant worden door ander mensen de bijna kosteloze transacties wereldwijd geroemd die door de digitale valuta mogelijk worden gemaakt. ...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Goud en zilver report (Week 51)

De goudprijs zakte afgelopen week met 2,37%, terwijl de prijs van zilver met iets meer dan 1% onderuit ging. Beleggers reageerden deze week op de tapering door goud in de verkoop te doen. Ook de obligatierentes liepen een beetje op door het besluit van de Federal Reserve. Steeds meer beleggers doen hun positie in goud van de hand, lees alle details op Marketupdate.