Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 24341 tot 24345
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Goud is de enige uitweg voor centrale banken

Volgens Dimitri Speck, auteur van het boek The Gold Cartel, is goud de enige veilige haven voor centrale banken. Doordat de rol van goud de afgelopen decennia gemarginaliseerd is hebben we een gigantische kredietbubbel op kunnen blazen. Als die kredietbubbel barst moeten centrale banken ergens anders op terug kunnen vallen dan staatsobligaties. Het is om die reden dat goud aan populariteit wint.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Elk excuus goed voor QE Oneindig

Professor Ben Bernanke vindt het recentste Amerikaanse jobrapport (oktober) “somewhat disappointing” en blijft dus op de in 2008 ingeslagen weg van Quantitative Easing verder gaan, à rato van 85 miljard dollar per maand.  Nochtans bleek uit deze data dat in de 3 laatste maanden er gemiddeld 200.000 banen bij zijn gekomen in de States.  ‘t Zijn wel meest slecht betaalde en deeltijdse banen maar soit, dat is officieel toch nooit van belang geweest.  Dit mag dus geïnterpreteerd worden als een belangrijk cijfer, een goed cijfer.  Bernanke heeft altijd gezegd dat hij vooral naar de arbeidsmarkt kijkt, die moet sterk genoeg zijn vooraleer aan “taperen” te kunnen beginnen, afbouwen van de geldcreatie.  Wij denken dat geen énkel jobcijfer of welk cijfer dan ook hem zullen aanzetten tot stoppen met dollars printen…omdat hij heel goed weet nooit meer te kùnnen stoppen!

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Forse invoerheffing op Chinese zonnepanelen

De Europese Unie heeft een invoerheffing die kan oplopen tot 42,1 procent gelast op glas voor zonnepanelen uit China. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Tolheffing Duitse snelweg: 100 euro per jaar, aldus Bild

In de Duitse politiek zingen bedragen rond wat betreft de geplande tolheffing op snelwegen. Een vignet voor 10 dagen zou 10 euro gaan kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Jim Rogers’ gouden tips

Jim Rogers gaf onlangs een uitgebreid interview en voor beleggers met interesse in goud, en welke belegger heeft dat nu niet, had Rogers een paar bijzonder nuttige tips.