Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 24351 tot 24355
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

EU vestigt hoop op defensie als banenmotor

De Europese defensie-industrie moet sterker worden. De staatshoofden en regeringsleiders van de 28 EU-landen zien de defensie-industrie als motor voor banen, innovatie en groei.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Wim Grommen: Hoe ontstaat die hausse op de aandelenmarkt?

Volgens Wim Grommen ontstaat er van tijd tot tijd een hausse op de aandelenmarkt door een opbloei van de economie, waarbij bedrijven hun aandelen splitsen en de koers/winst verhoudingen verder oplopen. Hij ziet parallellen tussen de periode 1920-1930 en de periode 1990-2000. Er volgt een verzadigingsfase die een nieuwe beurscrash inluidt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

De uptrend in deze grondstof blijft intact

Nog niet zo lang geleden stond de prijs voor aardgas in de Verenigde Staten op een dieptepunt van $ 2. Het afgelopen jaar verdubbelde de prijs naar $ 4, nog steeds ver onder de piek van $ 13 in juni 2008. Maar de trend is omhoog en er zijn elementen die de stijging blijven ondersteunen aldus 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Marc Faber neemt het Fed besluit niet serieus

Marc Faber nam het besluit van de Fed om per januari 2014 te taperen voor kennisgeving aan. Volgens de notoire bear zal diezelfde Fed ergens in 2014 zijn quantitative easing programma weer opvoeren.

Wat Marc Faber betreft is de tapering zoals door de Fed gisteren aangekondigd een weinig zeggende stap. De beroepsbeer verwacht dat de economie van de VS ergens rond juni van 2014 weer zal afzwakken, voor zover er al sprake is van een ‘echt herstel.’ Dat op zijn beurt zou de Fed dan weer verleiden tot het opvoeren van het quantitative easing programma.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Short posities op goud op record hoogte, een ideale contra-indicator

Goud was zonder meer de afknapper van 2013 en ook de andere edelmetalen bakten er weinig van. Het blijft nog steeds een raadsel waarom goud zó zwaar werd afgestraft. Technisch is het goud inmiddels flink fors oversold. Een herstel zou daarom wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen.