Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 24356 tot 24360
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Column Kees de Kort | Het mes ligt niet op tafel

In het Amerikaanse Congres is een overeenkomst gesloten over de federale begroting, weet ook Grote Kees, beter bekend als BNR's Kees de Kort. "Het economisch belang is nul. Het stelt allemaal helemaal niks voor", luidt zijn commentaar.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Griekse werkloosheid licht gestegen

Een jaar eerder bedroeg de werkloosheid in Griekenland nog 26 procent. De jeugdwerkloosheid kwam in september uit op 51,9 procent. De arbeidsmarkt in Griekenland is de slechtste van Europa.

Zelfstandige ondernemers zijn het hardst in hun portemonnee geraakt door de crisis. Dat blijkt uit...

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Griekenland: de Derde Wereld in Europa

Louisa GouliamakiMeer dan 3 miljoen Grieken of ruim 27,7% van de bevolking hebben niet langer toegang tot gezondheidszorg en dat als een direct gevolg van de crisis. Dat zegt Anna Maïli van Médecins du Monde in de Franse krant Le Monde.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

Column Kees de Kort | BGHB-virus heerst weer op het Frederiksplein

Het begint een bekende afkorting te worden: BGHB, oftewel: Binnenkort Gaat Het Beter. Nu is het weer de beurt aan De Nederlandsche Bank, zegt economiecommentator Kees de Kort.

Bron: nachthemel.nl
Geplaatst: woensdag 11 december 2013

December 2013: één miljoen werklozen in Nederland!

Met ingang van 2013 publiceert het CBS in haar persberichten over de bijstand over het aantal personen dat een bijstandsuitkering ontvangt. Voorheen werden de bijstandsuitkeringen op zichzelf als uitgangspunt voor de tellingen genomen. Door deze methodewijziging sluit de statistiek beter aan bij de gangbare begrippen in de maatschappij op dit terrein, meent het CBS. Met deze nieuwe telmethode worden, als de bijstandsuitkering naar een (echt)paar gaat, beide personen afzonderlijk geteld. Het aantal personen met een uitkering ligt dus hoger dan het aantal uitkeringen. Eind maart waren er 390 duizend bijstandsontvangers die samen 338 duizend bijstandsuitkeringen ontvingen. Het aantal mensen met een WW-uitkering stijgt momenteel tegelijk schrikbarend. Hadden in 2012 'nog maar' 340.000 mensen een werkloosheidsuitkering, eind dit jaar ligt dat al op 435.000 en volgend jaar stijgt het aantal WW'ers zelfs door naar bijna 500.000.