Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 24361 tot 24365
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Europese groentenschappen en moderne slavernij

De film SCHIAVI (Slaven), voorlopig nog niet in zijn geheel op Youtube maar we tonen u dadelijk de trailer, gaat over de uitbuiting achter de Italiaanse tomaten, watermeloenen en citrusvruchten in de Europese groentenschappen.  De Afrikaanse (boot)vluchtelingen, meest in de regio Puglia in de hak van de Italiaanse laars, zijn met meer dan 14.000 als illegale arbeiders tewerkgesteld in de landbouwsector.  Ze kwamen en komen meest na een lange doorreis oorspronkelijk uit Ivoorkust, Ghana en Soedan, op de vlucht voor oorlog en bittere armoede, en wanhopig op zoek naar een beter leven.  Maar dat draait dus heel anders uit…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 november 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Frankrijk op weg naar een nieuwe recessie

Frankrijk is hard op weg naar opnieuw een recessie. Zou Francois Hollande ’s nachts nog rustig slapen? We twijfelen er aan, want als er één Europese politicus is met kopzorgen dan is het wel Hollande.

De steun aan zijn regering, die de flaters torenhoog opstapelt, is teruggevallen tot een absoluut dieptepunt. Nooit voordien was een Franse premier zo impopulair. Het hele land draait vierkant met ministers die over elkaars voeten struikelen om zo groot mogelijke flaters te slaan. Sommige waarnemers spreken al van een kolderbrigade die aan het werk is en die het land zo snel mogelijk over de rand van de afgrond wil duwen. In Europa wordt met een wantrouwig blik richting Frankrijk gekeken.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Wat gebeurt er met de BTW op zilveren munten?

Er gingen de afgelopen week geruchten rond over een BTW-verhoging op zilveren munten per ingang van 2014. Dat blijkt niet van invloed te zijn op de Nederlandse markt, waar zilveren munten reeds voor het hoge 21% BTW-tarief verhandeld worden onder een speciale margeregeling. Lees meer daarover op Goudstandaard.com.

Bron: punt.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Europese miljoenen boete voor garnalenhandelaars

De Europese Commissie heeft voor in totaal 28.716.000 EUR geldboetes opgelegd aan vier Europese handelaren in noordzeegarnalen omdat zij door hun deelname aan een kartel inbreuk hebben gemaakt op de EU-mededingingsregels.