Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 24366 tot 24370
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Forse invoerheffing op Chinese zonnepanelen

De Europese Unie heeft een invoerheffing die kan oplopen tot 42,1 procent gelast op glas voor zonnepanelen uit China. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Tolheffing Duitse snelweg: 100 euro per jaar, aldus Bild

In de Duitse politiek zingen bedragen rond wat betreft de geplande tolheffing op snelwegen. Een vignet voor 10 dagen zou 10 euro gaan kosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Jim Rogers’ gouden tips

Jim Rogers gaf onlangs een uitgebreid interview en voor beleggers met interesse in goud, en welke belegger heeft dat nu niet, had Rogers een paar bijzonder nuttige tips.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Grootste daling vakanties sinds jaren 80

Dat is de grootste daling sinds de jaren 80, blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Grote groei verwacht van biobased economy

Het gebied rond de mondingen van Rijn, Maas en Schelde is bij uitstek geschikt om zich te ontwikkelen tot een topgebied voor de biobased economy. De Vlaams-Nederlandse Delta (VN Delta) heeft de infrastructuur om grote volumes biomassa aan te voeren, deels afkomstig van landbouwgebieden in de buurt. Het gebied beschikt verder over een hoogwaardige kennisinfrastructuur én over grootschalige industrie die de biomassa kan verwerken tot een nieuwe generatie plastics en kunststoffen, medicijnen, voedingssupplementen, (fijn)chemicaliën, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en bouwmaterialen.

De VN Delta is niet alleen een gebied, maar ook een netwerkorganisatie, waarin drie Nederlandse provincies (Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland), 3 Vlaamse provincies (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen), kennisinstellingen en bedrijven samenwerken. Deze triple helix-partijen presenteerden tijdens het congres een bundel interviews over de kansen voor een biobased economy in de Deltaregio.