Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 24371 tot 24375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 december 2013

Waarom printen we gewoon niet meer geld?

Gisteren legde Maarten Verheyen perfect uit wat het probleem is met het huidige monetaire systeem. Onderstaande video legt ook nog eens uit waarom we niet gewoon eindeloos geld kunnen printen. Om dit te begrijpen moeten we eerst begrijpen wat geld precies is.

Vroeger werden goederen tegen elkaar geruild, het probleem met ruilhandel is dat je iemand moet vinden die heeft wat je nodig hebt, maar ook dat je iemand moet vinden die nodig heeft wat jij hebt. Daarnaast was het moeilijk of onmogelijk om te sparen voor iets. Stel dat je iets nodig hebt dat veel dieren kost, dan kan je die dieren sparen/kweken - maar doorheen de tijd sterven er ook dieren waardoor het langer duurt vooraleer je het totaal bij elkaar gespaard hebt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 december 2013

Marc Faber doet enkele gepeperde uitspraken I

Marc Faber zit niet stil. De markante Zwitserse belegger gaf gisteren een interessant interview en daarbij kwamen enkele bijzonder verrassende verwachtingen voor 2014 voorbij die u zeker niet wilt mislopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 december 2013

4 factoren die de groei een boost zullen geven

In de eindejaarsvoorspellingen hebben we verschillende constanten gezien, maar er is er eentje die altijd terugkeert en dat is het nadrukkelijk uitgesproken verlangen van een versnelde economische groei in de loop van volgend jaar, met de VS als locomotief. Het is namelijk duidelijk dat de huidige beursstanden niet langer zijn te verantwoorden wanneer de groei geen tandje hoger gaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 december 2013

Europese expats stuurden vorig jaar 38,8 miljard euro naar hun land van herkomst

Alle expats, of uitheemse werknemers, die werkzaam zijn binnen de Europese Unie hebben in het jaar 2012 samen een bedrag van 38,77 miljard euro opgestuurd naar hun land van herkomst. Drie kwart van de bestemmingslanden lag buiten de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de Europese instelling voor statistiek. In België ging het in 2012 om een bedrag van 490 miljoen euro, 21 miljoen euro minder dan het jaar voordien.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 december 2013

'Een groeiend aantal EU-burgers krijgt de indruk dat ze niets meer is dan pasmunt'

‘Feit is dat onze grenzen straks opengaan voor Roemenen en Bulgaren en dat grote steden zich op de aankomst van nieuwe arbeidsmigranten moeten voorbereiden. Uit ervaring weten we dat dit niet van een leien dakje loopt. In de bouw, de schoonmaak- en de vrachtsector zijn er al vele problemen geweest met interimbureaus met weinig eerbare bedoelingen, onbetrouwbare werkgevers en op winst beluste huisjesmelkers. Een onverwacht en onwelkom impact van het vrij verkeer van arbeid.... De ministers hebben nu gereageerd met een Europees actieplan dat grensoverschrijdende uitbuiting moet bestrijden. Een serieuze stap in de goede richting...’