Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 24371 tot 24375
Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Groot-Brittannië wil uitkeringen voor nieuwe EU-immigranten indijken

27/11/13 - 10u52  Bron: Reuters © getty. De Britse premier David Cameron heeft vandaag gezegd dat hij het moeilijker wil maken voor immigranten uit de Europese Unie om toegang te krijgen tot de Britse sociale zekerheid. Met Europa wil hij de wetten van vrij verkeer van personen heronderhandelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Britse economie groeit 0,8 procent

De Britse economie is in het derde kwartaal met 0,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau woensdag bekend op basis van een tweede raming, die gelijk was aan de eerste schatting.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Maandbudget levert 40 procent Belgische gezinnen problemen op

Meer dan vier op tien Belgische gezinnen ondervinden problemen om met hun maandbudget alle uitgaven te dekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop bij dertienhonderd gezinnen. Eén op vijf gezinnen zegt echter geregeld of maandelijks met een tekort geconfronteerd te worden. Test-Aankoop voegt er aan toe dat de financiële toestand van de Belgische gezinnen nog verder achteruit gaat. Daarbij voert meer dan de helft aan financieel minder mogelijkheden te hebben dan vijf jaar geleden. Bovendien zegt 40 procent dat zijn financiële situatie ook het voorbije jaar nog verder is achteruit gegaan. Daardoor moeten vele gezinnen volgens Test-Aankoop op de uitgaven besparen. Meer dan de helft moet zijn vakantieplannen terugschroeven, terwijl 30 procent moeilijkheden heeft om medische zorgen te betalen en 20 procent gewag maakt van problemen met voedselaankopen. (MH)

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Vlaming staat sceptisch tegenover steuntrekkers

Vele Vlamingen stellen zich sceptisch op tegenover steuntrekkers. Dat is de conclusie van een onderzoek van socioloog Mark Elchardus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in opdracht van het Socialistische Ziekenfonds bij meer dan zesentwintighonderd Vlamingen. Vastgesteld werd dat meer dan de helft van de respondenten zegt dat veel mensen onterecht een uitkering krijgen. Volgens Elchardus zijn vele Vlamingen van mening dat niet iedereen voldoende inspanningen doet om het bestaande stelsel in stand te houden. Anderzijds blijft een grote meerderheid zijn steun geven aan de solidaire samenleving. Opgemerkt dat bijna 75 procent zegt dat de klasseverschillen kleiner moeten worden, terwijl 60 procent vindt dat gewone mensen te weinig van de welvaart kunnen genieten. Ook is 67 procent van mening dat de sterkste partijen de zwaarste lasten dienen te dragen en 22 procent is bereid om desnoods zelf meer belastingen te betalen voor het instandhouden van de verzorgingsstaat. (MH)

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

China importeerde in oktober 131,19 ton goud uit Hong Kong

China heeft in de maand oktober 131,19 ton goud geïmporteerd via Hong Kong, het belangrijkste importkanaal voor de Chinese goudmarkt. Al zes maanden op rij importeerde China netto meer dan 100 ton goud per maand. De bruto import verdubbelde in de eerste tien maanden van dit jaar ten opzichte van vorig jaar. De dalende goudprijs doet de Chinezen niets...