Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 24386 tot 24390
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

De eurozone in 2014: Duitsland bloeit, de rest bloedt...

Wat staat de eurozone in 2014 te wachten? Volgens Hans-Werner Sinn, de voorzitter van het Duitse Ifo Instituut voor Economisch Onderzoek (Ifo staat hier voor "Information und Forschung"), krijgen we opnieuw meer van hetzelfde: een sterke economische groei in Duitsland, terwijl de rest van de eurozone stagneert. IFO voorspelt een groei van 1,9% voor Duitsland tegen een groei van 0,7% voor de eurozone als geheel. Omdat Duitsland goed is voor een derde van de eurozone-economie komt dit bijna overeen met een voortdurende stagnering/recessie in het niet-Duitse deel van de eurozone.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

De Europese Bank-Unie is een grote grap

De vorming van een Europese Bank-Unie is essentieel voor het voortbestaan van de Eurozone, toch loopt de vorming ervan niet over een leien dakje. Als je verder in gaat op de details van het voorstel dat recent besproken werd, kan je niet anders concluderen dan dat heel het circus rond de Europese Bank-Unie een grote grap is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Bitcoin crasht!!

Gisteren verscherpte het US Treasury's Financial Crimes Enforcement Network nog zijn greep op Bitcoin, vandaag doet China er nog een schep bovenop. BTCChina is naar volume het grootste platform voor Bitcoins ter wereld. BTCChina wordt nu weerhouden om toe te laten Chinese Yuan te storten op de Bitcoin-rekening. Dit zorgt voor een halvering van de Bitcoin-prijs op enkele dagen tijd, zo staat op Zerohedge...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Tweet van de dag: Goudmijnen en hun bodem

Ik heb al meermaals proberen aan te halen dat er een verschil is tussen de goudprijs en de goudmijnaandelen. De goudmijnaandelen zijn momenteel zo goedkoop, dat zelfs een verdere daling van de goudprijs geen desastreuze gevolgen moet hebben voor de goudmijnaandelen op lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Begrotingsakkoord VS niet echt positief voor de goudprijs

Het is opvallend stil geworden rond de goudprijs en de andere edelmetalen. De meeste waarnemers lijken enigszins uit het lood geslagen, murw geslagen als ze zijn door de voortdurende onverwachte bewegingen in de goudprijs. Met de regelmaat van een klok wordt het goud neer gehamerd. Sommige beleggers hebben inmiddels de moed al in de schoenen laten zakken.