Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 24391 tot 24395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Wat is de intrinsieke waarde van Bitcoin?

Bitcoin kreeg het afgelopen weekend weer een klap te verwerken. In het groeiproces van Bitcoin is dit echter niet ongewoon - correctie van 50 % tot soms 90 % behoren tot de groeipijnen en bezorgen beleggers die in Bitcoin geloven zelfs immense opportuniteiten. Maar wat is nu de intrinsieke waarde van Bitcoin, hoe weet je wanneer de munt over- of ondergewaardeerd is?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Iedere euro die je aan je bank geeft, wordt 20 tot 30 keer uitgeleend

Als ik jou zou vragen om uit te zoeken hoeveel geld er in Europa is, hoe zou je dat dan aanpakken?

Ik heb deze vraag de voorbije weken aan diverse personen gesteld. Na enig aandringen, krijg je dan te horen dat je eigenlijk gewoon het geld dat op de bankrekeningen moet optellen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Fama waarschuwt voor nieuwe crisis in 2014

Econoom Eugene Fama, één van de Nobelprijswinnaars van dit jaar, waarschuwt voor een nieuwe recessie in 2014. Volgens de econoom gaan Westerse overheden nog steeds gebukt onder een hoge schuldenlast, waardoor er constant dreiging is. Ook merkt Fama op dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er helemaal niet zo goed voor staat als de 7% werkloosheid doet geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Huizenprijzen VS: sterkste stijging sinds 2006

De huizenprijzen in de VS gaan helemaal los. Wat heet: het jongste huizenmarktcijfer liet de sterkste stijging zien sinds 2006. En dat is inderdaad vlak voordat de huizenmarkt daar instortte.

De Amerikaanse vastgoedmarkt heeft een krachtige impuls gekregen in zoverre dat ze momenteel één van de sterkste pijlers van de economische groei vormt. De grote vraag naar woningen leidt automatisch tot prijsstijgingen en die blijken nog steeds een (sterk) stijgende trend te vertonen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Chinezen schroeven import goud verder op

De Chinezen hebben in oktober bijna een recordhoeveelheid goud geimporteerd. Ook blijft er steeds meer goud achter in Hong Kong. In de eerste tien maanden van dit jaar is er netto al meer dan 1.400 ton goud geimporteerd door Hong Kong en China samen. Daarvan kwam meer dan 750 ton uit Zwitserland.